U16 korvpallurid tunnistasid EMil ka Soome paremust

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U16 korvpallikoondis.
U16 korvpallikoondis. Foto: FIBA.com

Eesti U16 korvpallikoondisel oli A-divisjoni EMil Poolas Radomis täna viimane alagrupimäng, vastaseks Soome. Eestlased läksid kohtumisele vastu kahe kaotusega, Soome aga kahe võiduga. Terve mängu kaotusseisus püsides tulime viimasel veerandil küll kuue punkti peale, ent kolmanda võidu said kirja siiski põhjanaabrid skooriga 79:61.

Kui Soome võitis lauapallide arvestuses 33:27, siis tulemuslikud korvisöödud kuulusid meile 22:19. Pallikaotusi kogunes üsna võrdselt, vastavalt 24 Eestile ja 22 Soomele. Kahepunktiviskeid tabasid paremini soomlased (53 vs 33 protsenti), kolmepunktiviskeid see-eest eestlased (30 vs 24 protsenti).  

Soome koondise peatreener Miikka Sopanen ütles pärast mängu: «Tõde on, et teadsime Eesti koondise plusse ja miinuseid väga hästi. Oleme niipalju omavahel mänginud. Mingeid üllatusi siin küll ei olnud, pean teie kahjuks ütlema...»

Sopanen jätkas: «Kindlasti mängis rolli ka see, et ühel meeskonnal oli kaks võitu all, teisel kaks kaotust. Seega, enesetunne oli meeskondadel ilmselt erinev. Sestap ka enesekindlus, eriti visetel. Seda see võitmine teeb - sa lihtsalt oled parem rünnakute lahendamisel.»

Eile Itaaliast teekonda alustanud ja autoga Radomi jõudnud Valmo Kriisa (tema poeg Kerr Kriisa kuulub U16 koondisesse – toim) lausus: «Väga positiivne mängupilt. Kaitses töötavad väga hästi, lihtsalt suurepäraselt. Ega see tasemevahe ei ole see 18 punkti, mis on tablool. Rünnakul tegime paar lollust, lisaks võibolla paar meie mängijat arvavad endast liiga palju. Soome aga kasutas meie eksimused väga kiirelt ja efektiivselt ära.»

Eesti parimana viskas Henri Drell 12 punkti, Joonas-Anton Jürgenstein lisas 10 ja Kerr Kriisa ning Hendrik Eelmäe 9 silma. Soomlaste resultatiivseimaks kerkis üleplatsimehena Mikael Jantunen, kes tõi 13 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles