Välk selgest taevast: noor brasiillane võitis Lavillenie ees meeste teivashüppe!

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thiago Da Silva poseerimas uut olümpiarekordit tähistava tabloo kõrval rahvuslipuga olümpiavõitu.
Thiago Da Silva poseerimas uut olümpiarekordit tähistava tabloo kõrval rahvuslipuga olümpiavõitu. Foto: SCANPIX

Rio de Janeiro olümpiamängudel sündis tõeline üllatustulemus, kui meeste teivashüppes tuli olümpiavõitjaks kõigest 22-aastane brasiillane Thiago Braz da Silva, kes alistas finaalheitluses Londoni olümpiavõitja ning maailmarekordiomaniku Renaud Lavillenie. Seejuures suutis da Silva ületada kodupubliku toel kõrguse 6.03, mis tähistab ka uut olümpiarekordit.

Lavillenie alustas võistlust ainsana alles 5.75 peal, suutes alistada kõik kõrgused esimesel katsel kuni latile seati 6.03. Kuna eelmine olümpiarekord (5.97), mis kuulus aastast 2012 prantslase enda nimele, sai Lavillenie poolt ühe sentimeetriga ületatud (5.98), siis kauaks tema rõõmu ei jätkunud. Da Silva üritas lõpuni ning jättis kõrguse 5.98 vahele, ületades seejärel üllatuslikult pärast esimest suhteliselt lootusetut katset 6.03.

Pärast sellist avaldust brasiillase poolt seisis Lavillenie selg vastu seina, sest olümpiavõidu saamiseks pidi 29-aastane prantslane ületama juba 6.08, mida seekord paraku ei juhtunud.

Pronksmedal kuulub ameeriklasele Sam Kendricksile tulemusega 5.85. Võistluse pidi pooleli jätma lätlane Pauls Pujats, kel jäi algkõrguseks seatud 5.50 kõigil kolmel katsel kättesaamatuks.

Meeste teivashüppe finaali tulemused:

1. Thiago Braz da Silva (Brasiilia) 6.03

2. Renaud Lavillenie (Prantsusmaa) 5.98

3. Sam Kendricks (USA) 5.85

=4. Jan Kudlicka (Tšehhi) 5.75

=4. Piotr Lisek (Poola) 5.75

6. Changrui Xue (Hiina) 5.65

=7. Michal Balner (Tšehhi) 5.50

=7. Konstadinos Filippidis (Kreeka) 5.50

=7. Daichi Sawano (Jaapan) 5.50

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles