Venelaste vastuolulised võidud poksiringis külvavad skandaale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iirlane Michael Conlan (vasakul) tümitamas venelast Vladimir Nikitinit. Kohtunikud andsid lõpuks võidu aga Vladimir Nikitinile.
Iirlane Michael Conlan (vasakul) tümitamas venelast Vladimir Nikitinit. Kohtunikud andsid lõpuks võidu aga Vladimir Nikitinile. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängudel loodeti tõsta poks n-ö suurte alade sekka ja just seetõttu lubas Rahvusvaheline Poksiliit AIBA  olümpiale ka professionaalid. Kolm elukutselist said kamba peale lõpuks ainult kaks võitu ega pälvinud suurt tähelepanu. Poksiringis hakkavad aga ilmnema taas vanad probleemid ehk võitma kipuvad teinekord mehed, kes areenil silmanähtavalt vastasele alla jäävad.

Poksimaailm mäletab endiselt eredalt 1988. aasta Souli olümpiamänge, kui kergkeskkaalus sai kuldse medali kaela Lõuna-Korea võitleja Park Si-Hun. Toona sai ta finaalis ameeriklase Roy Jones juuniori käest võimsalt tümitada, kuid kohtunikud andsid kuldmedali ikka kodupubliku ees heidelnud mehele. Tolles finaalis olid löögid 86:32 Jonesi kasuks ning lõunakorealane käis hiljem isiklikult nüüdse Venemaa kodaniku ees vabandamas.

Nüüd on Riost toonase olümpiaga samasse patta pandud ka meeste raskekaalu finaal. Brasiilia suurlinnas krooniti olümpiavõitjaks venelane Jevgeni Tistšenko, kes oli kohtunike hinnangul esikohamatšis üle Kasahstani nahkkindamehest Vassili Levitist.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles