Kümnevõistlejate esimene päev läks aia taha (9)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio olümpiamängudel alustasid kolmapäeval heitlust kümnevõistlejad, kelle seas asusid starti ka eestlased Maicel Uibo ja Karl Robert Saluri. Paraku ebaõnnestus kõrgete ootustega Riosse sõitnud Uibo, kes ei suutnud kuulitõukes kolmel katsel tulemust kirja saada. Saluri tulemus 13.88 ei olnud samuti ootuspärane. 

Avaalal ehk 100 meetri jooksus said USAs treenivad kergejõustiklased kirja ajad vastavalt 11,16 sekundit ning 10,82 sekundit. Mõlemad kaotasid paraku oma parimatele tulemustele omajagu punkte. Esimese ala järel hoidis 32 mehe konkurentsis Saluri 11. ja Uibo 26. kohta.

Kaugushüppes jäi Saluri laeks 7.02 (parimas kümnevõistluses 7.42) ning Uibo hüppas 7.13 (parimas kümnevõistluses 7.54), mistõttu kaotati taas punkte. Saluri oli 19. ja Uibo 24. positsiooonil.

Uibo hüppas kõrgust 2.13, Saluri piirdus 1.77ga. 400 m jooksus sai Uibo kirja 51,08 ja Saluri tulemuseks jäi 50,32ga. Lõpuks teenis Saluri viie alaga 3842 punkti, mis annab talle 26. koha. Uibo on kohe tema selja taga 3362 punktiga. Võistlust juhib 4621 punkti kogunud Ashton Eaton. Teine on Kai Kazmirek (4500) ja kolmandat kohta hoiab Damian Warner (4489).

Enne võistlust:

«Ma olen elu vormis,» teatas aastaid USAs õppinud ja harjutanud Maicel Uibo Rio olümpia sportlaskülas ajakirjanikega vesteldes. «Korraliku tulemuse tegemiseks oleks juba aeg. Neli aastat olen ma selleks võistluseks valmistunud ning see on mul juba kolmas tiitlivõistlus.»

Uibo on tänavu läbinud kaks kümnevõistlust. Mais kogus ta Tuscaloosas 8315, juunis Eugene’is 8294 punkti. Tema isiklik rekord pärineb möödunud aastast ja see on 8356 silma. Kui 23-aastane kümnevõistleja räägib aga elu vormist ja võimalikust kõrgest kohast olümpial, peaks jutt olema vähemalt 8500 punktist.

«Ma ei näe, miks ma ei võiks seda koguda. Isiklike rekordite summa on 8700 punkti, seega tuleb võistlus lihtsalt korralikult kokku panna,» arutles ta. «Olümpial on koht muidugi tähtsam kui punktisumma, ent korraliku summata head kohta ei saa.»

Uibo treeningukaaslane Karl Robert Saluri peab kamraadi koguni nii kõvaks, et usub tema võimalusse kuuluda pronksmedalile pretendeerijate hulka. Kaks meest olevat aga selgelt teistest üle. Need on ameeriklane Ashton Eaton ja kanadalane Damian Warner.

Saluri ise ei oska oma võistluse kohta aga midagi ette arvata. Alles äsja paranes ta raskest jalavigastusest ega ole saanud treeningutel kõiki asju teha. «Jala paremaks saamise nimel käib töö iga päev ning ma ei näe põhjust, miks ma ei peaks saama võistluses kõike teha,» rääkis ta.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles