Häbilugu: Rumeenia kavalpead tegid põlise vihavaenlase fännid naerualuseks

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bukaresti Dinamo fännid tegid vihavaenlase Steaua kulul kavalalt nalja.
Bukaresti Dinamo fännid tegid vihavaenlase Steaua kulul kavalalt nalja. Foto: Facebook

Rumeenia tippklubi Bukaresti Steaua kaotas eile õhtul jalgpalli Meistrite liiga play-off-mängus kodustaadionil 0:5 Manchester Cityle, ent tulemusest veel häbistavam oli nende fännide jaoks see, mis toimus enne kohtumise algust.

Nimelt suutsid Steaua põlise vihavaenlase Bukaresti Dinamo fännid vabatahtlike sildi all mängu korraldustoimkonda imbuda, pakkudes välja, et aitavad tribüünile üles seada suure tifo ehk loosungi, millega omasid toetada. Efektne tekst pidi katma tervet küljetribüüni.

Kui Steaua fännid aga neile laiali jagatud plakatid koos mängu avavilega üles tõstsid, selgus, et need moodustavad teksti «Doar Dinamo Bucuresti» ehk «Vaid Bukaresti Dinamo»...

Steaua ja Dinamo on Rumeenia kaks kuulsaimat klubi, kelle vahelised kohtumised kannavad «Igavese derbi» nimetust. Sageli lõpevad need kohtumised fännide kakluste ja korrarikkumistega. Tulemuste osas on jäme ots hetkel Steaua käes, kes on tulnud Rumeenia meistriks 26 korral Dinamo 18 vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles