AIBA asepresident kaitseb skandaalseid otsuseid: tegelikult on publikut vaja harida

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Conlan (punases).
Michael Conlan (punases). Foto: USA TODAY Network/USA TODAY Network/Sipa USA

Rahvusvahelise amatöörpoksi assotsiatsiooni asepresident Tom Virgets kaitseb olümpial kaheldavaid otsuseid teinud kohtunikke, kuigi avalikkus peab mitmete matšide lõpptulemust häbiväärseks.

Rio olümpiamängude poksiturniiri on tabanud mitmed skandaalsed otsused. Iirimaa kukk-kaalu poksija Michael Conlan nimetas kohtunikke otsesõnu petisteks ning lubas, et ei osale mitte kunagi enam olümpial. Iirlase pahameele põhjustas allajäämine venelasele Vladimir Nikitinile, kuna just tema oli see, kes matši domineeris.

Varasemalt võitis kaheldava otsusega venelane Jevgeni Tistšenko olümpiamängude raskekaalus kulla, olles kohtunike hinnangul üle Kasahstani poksijast Vassili Levitist. Tegelikult sai Tistšenko finaalis kõvasti tümitada ja samal meelel oli ka tribüünil istunud publik, kes lasi kohtunike otsuse järel vilet ja avaldas autasustamise toetust Levitile. Finaali järel oli lausa hullumas mitu poksiportaali, kes avaldasid arvamust, et koos profipoksijatega võiksid tulevikus olümpiale tulla ka professionaalsed kohtunikud.

Nüüd on AIBA asepresident Virgets kriitikale avalikult vastanud, sõnades, et kohtunike tööga ollakse väga rahul ning kriitika alla on sattunud vaid käputäis matšidest. «Meil on olnud üle 200 matši ning vaid väga vähesed on avalikkuse silmis sattunud kahtluse alla. Tegelikkuses peame publikut harima punktijagamise süsteemi kohta,» sõnas Virgets.

Samas tunnistas asepresident, et kõikide matšide videod vaadatakse pärast olümpiaturniiri veel kord üle. «Vaatame videod kindlasti üle ning kui kohtunikud on teinud midagi seletamatud, siis poksivõistlustele neil enam asja pole. Samas visatakse alati süüdistusi õhku ning me oleme selles osas valvsad ning analüüsime pidevalt kohtunikke. Ausalt öeldes pole Conlani matši puhul midagi, mis viitaks korruptsioonile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles