Jefimova: naasen USAsse vaid selleks, et tuua ära oma asjad

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Jefimova
Julia Jefimova Foto: Stanislav Krasilnikov/Stanislav Krasilnikov/TASS

Rio olümpiamängudelt kaks hõbemedalit võitnud, kuid dopinguajaloo tõttu terava kriitika ning vilekoori alla sattunud venelasest ujuja Julia Jefimova sõnas, et kavatseb küll oma Los Angeleses asuvasse kodusse naasta, kuid vaid selleks, et sealt oma asjad ära tuua.

«Mul on Los Angeleses korter, mille üür on kuus kuud ette makstud, kuid ma lähen sinna vaid selleks, et oma asjad ära tuua. Hiljem teen otsuse, kas hakkan treenima Venemaal, Euroopas, USAs või avan oma enda ujumisklubi,» ei välistanud Jefimova, et võib end siiski USAga pikemalt siduda.

Just ameeriklased on Jefimovat ehk kõige teravamalt kritiseerinud. Venelanna ameeriklasest konkurent Lilly King ütles pärast kuldmedali võitu, et eriti hea meel oli tal seda teadmises, et ei ole kunagi dopingut tarvitanud. Jefimova on varasemalt keelatud ainetega vahele jäänud aga kahel korral.

Venemaa ujumiskoondise peatreener Sergei Kolmogorov on varasemalt öelnud, et Jefimova naaseb Venemaale, kus ta hakkab individuaalprogrammi järgi treenima. Viimastel aastatel on venelanna treeninud USAs, kus on teda juhendanud ameeriklasest treener David Salo. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles