Rulluisumaratonil hakkavad esikoha nimel võitlema varasemad liidrid ning uued tulijad

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Liiv eelmise aasta Tartu Rulluisusprindi finišis.
Marten Liiv eelmise aasta Tartu Rulluisusprindi finišis. Foto: Tarmo Haud

21. augustil antakse 10. Tartu Rulluisumaratoni start, kus hakkavad mõõtu võtma tipprulluisutajad nii Eestist kui ka välismaalt. Kes jääb peale ning nopib esikoha sel aastal, selgub juba pühapäeval.

Stardis on eelmise aasta võitja Kert Keskpaik ning teise koha omanik Marten Liiv. Samuti osaleb Tartu Rulluisumaratonil esmakordselt valitsev maailmameister, venetsueelalane Sebastian Paredes Tigreros. «Ma arvan, et võit on minu eesmärgiks, ma tahan alati võita,» lausus Tigreros. Noor rulluisutaja konkurente ei alahinda ning võtab võistlust väga tõsiselt. Äsja 20-aastaseks saanud sportlane kuulub profitiimi Uus Maa, kus sõidab ka Marten Liiv. Marten Liivi sõnul pole veel kindlad rollid tiimis jaotatud – need selguvad pühapäeval enne starti. Liiv on vajadusel tiimikaaslast Tigrerost valmis võidule abistama. «Tore oleks näha Uus Maa Teami meest kõige kõrgemal poodiumiastmel,» lausus Liiv.

Kolmekordse Tartu Rulluisumaratoni võitja Kert Keskpaiga eesmärk on ka tänavu võidu eest võidelda. Keskpaiga sõnul on tema peamiseks konkurendiks venetsueelalane Tigreros, kellega ta eelmisel nädalal Jurmalas toimuval rulluisumaratonil mõõtu võttis. Tigreros saavutas Jurmala rulluisumaratonil 4. koha ning Keskpaik 7. koha, mehi lahutas üksteisest 13 sekundit.

Naistest on stardis nii eelmise aasta võitja valgevenelanna Marina Zujeva kui ka pjedestaali teisel ning kolmandal positsioonil seisnud Saskia Alusalu ning Enel Kõrva. Saskia Alusalu viibib hetkel Hollandis jäälaagris ning on prioriteediks seadnud kiiruisu hooajaks valmistumise. «Minu eesmärk Tartu Rulluisumaratonil on teha tugev treening, anda endast parim ja saada häid emotsioone,» lausus Alusalu. Kõigil senisel üheksal rulluisumaratonil kaasa teinud ning häid tulemusi näidanud Enel Kõrva sõnul on tema eesmärgiks teha meeldiv sõit meeldivate kaaslastega ja kui peakski hästi minema, siis see on puhas boonus. «Eks me kõik naised konkureerime üksteisega ja tugevaim võidab – loodan, et seekord eestlanna,» lausus Kõrva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles