Kas lugemata jäänud katse maksab Seimile tulevikus olümpiamedali?

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Seim Rio olümpial.
Mart Seim Rio olümpial. Foto: SCANPIX

Mitmel tiitlivõistlusel medalini küündinud Mart Seim jäi Rio olümpiamängudel tõstmise üliraskekaalus poodiumist kaugele. Medalimäng käis võrreldes eelnevate suurvõitlustega tunduvalt kõrgemal tasemel. Eelkõige oli kahe tõste kogusummas 430 kg üles saanud ja 7. koha saavutanud eestlane pettunud, et saavutamata jäi ka temale võimetekohane tulemus.

Senise karjääri jooksul on 25-aastane Seim läinud igal aastal oma isiklikus rekordis sammu võrra edasi. Tänavu on aga mullu Houstonis tõstetud kogusumma (438 kg) kättesaamatuks jäänud. Rios jõudis ta sellele tegelikult väga lähedale, kuid žürii võttis Seimilt tõukamise Eesti rekordi 250 kg (tõukamise kehtiv rekord on 248 kg).

Eestlaste jaoks valusa otsuse peale reageeris kõige ägedamalt Eesti Tõsteliidu president Jaan Talts juunior, kes oli lava taga üks sportlase kolmest abilisest. Tükk aega õiglust taga ajanud mees siiski konkreetset vastust katse tühistamise kohta ei saanud.

Taltsi sõnul ei olnud selles soorituses mingit järelsurumist. Lisaks oli kang reeglitekohaselt fikseeritud, seejuures ei pea käed täiesti sirged olema. Lihtsalt sooritus peab olema konkreetne. Otsust vaidlustada soovinud eestlastele teatati aga kõige tipuks, et žürii otsus on lõplik ja kahtluse alla seada midagi ei lubata.

Eile tunnistas Talts, et ka tagantjärele ei ole võimalik Eesti rekordit kuidagi enam kinnitada. «Protokoll on suletud ja võistlus lõppenud,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles