Madis Kalvet: probleem on teada, nüüd asja kallale

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Kalvet.
Madis Kalvet. Foto: Toomas Tatar

Viimastel aastatel eestlasi medalitega rõõmustanud tõstja Mart Seim läks suurte lootustega ka Rio olümpiale. Leppida tuli aga seitsmenda kohaga. Nagu iga tippu jõudnud sportlase puhul, on nüüd ka Seimi puhul läbi tehtud traditsiooniline sündmuste käik.

Esmalt kui uus sportlane medalini jõuab, saavad kõik rõõmustada, et atleet on end ületanud ja meil on taas uus spordiäss, kellele kõrges konkurentsis kaasa elada. Tippu tõusmine tähendab omakorda seda, et järgmisi jõuproove silmas pidades on kõikide ootused tema suhtes tunduvalt kõrgemad kui seni. Lootused on suuremad sportlasel endal, treeneril, alaliidul, ajakirjanikel, fännidel, samuti inimestel, kes vaatavad sporti ainult iga nelja aasta tagant olümpiamängudel. Ehk kõik ootavad, et eneseületuste jada jätkuks.

Kui asjad niimoodi ei lähe ja tuleb tulemus, mis oleks olnud hea näiteks kaks aastat tagasi, siis hakkavad tekkima küsimused. Miks siis ikkagi nii? Mida on valesti tehtud? Kuidas edasi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles