Rio OMi korraldajad murravad pead suure probleemi üle

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiamängud ei ole saanud paljudel võistlustel hiilata suure publikunumbriga.
Rio olümpiamängud ei ole saanud paljudel võistlustel hiilata suure publikunumbriga. Foto: Tairo Lutter

Suurvõistlust telerist või staadionilt jälgides on sportlaste soorituste järel teine jututeema tihti publik ja selle olemasolu või hoopis puudumine. Rio olümpiamängud lähenevad lõpusirgele ja pealtvaatajate arve vaadates kipub esimene Lõuna-Ameerikas peetav olümpia maanduma kõrvuti nende mängudega, kus publikuhuviga ei ole just kiita.

Suveolümpiamängude üks peaala on ikka ja alati olnud meeste 100 m jooksu finaal ja piletid sinna on kulla hinnaga. Rios võis aga maailma kõige kiirema mehe selgitamise õhtul silmata kergejõustikuareenil suurel hulgal tühje kohti. Seejuures pidi nüüdseks kolmel olümpial 100 m jooksu võitnud Usain Bolt tegema veel fännidele üleskutse, et staadion tuleks ikka publikut täis, kuid lõpuks ei toonud tulemust seegi.

2008. aasta Pekingi ja 2012. aasta Londoni mängudega võrreldes on kontrast väga terav, kuna neil kahel suveolümpial kulgesid piletimüük ja areenide täitumus muljet avaldavalt sujuvalt.

60 000 inimest mahutava kergejõustikuareeni täitumusega on Rios olnud probleeme ka teistel päevadel ning seejuures ei ole jõutud ligilähedalegi pühapäevale, kui oli kavas kergejõustikuprogrammi peaala.

«Me ei ole pettunud. Kui ei ole suuri staare ja kohalikke sportlasi, siis läheb inimestel aega, et nad hakkaksid kergejõustikku armastama,» sõnas Rio olümpiamängude pressiesindaja Mario Andrada.

Korraldajate sõnul on nad müünud koguni 87 protsenti kõigist piletitest, mis teeb kokku 5,7 miljonit pääset. Samas ei ole seda areenidelt näha ja täitumus on tunduvalt väiksem. Andrada sõnul ongi paljud pileti soetanud inimesed loobunud võistlustele tulemast, kuna neid hirmutavad areenile pääsemise pikad ootejärjekorrad ja keeruline transpordisüsteem. Brasiillase sõnul läheb ülejäänud piletite müük hästi ja inimestel hakkab tekkima aina suurem olümpiamängude vaimustus, kuid kahjuks saavad mängud selle nädalaga otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles