USA jõud käis Argentinast ülikindlalt üle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Durant (keskel)
Kevin Durant (keskel) Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängude meeste korvpalliturniiri veerandfinaalis võitis USA kindlalt 105:78 Argentinat ja poolfinaalis minnakse vastamisi Hispaaniaga. USA parimateks korviküttideks kerkisid Kevin Durant ja Paul George, kes kogusid vastavalt 27 ja 17 punkti. Argentina parimana viskas Luis Scola 15 punkti. Manu Ginobili lisas 14 silma.

Mängu eel:

USA koondis on selle veerandfinaalpaari eel kindel favoriit, kuid esimest korda sel aastal võib väita, et nad pole võitmatud. Selle tõestuseks kõlbab fakt, et nad võitsid kaks mängu oma alagrupis kõigest kolme punktiga, kui lähedal suurüllatuse korraldamisele olid nii serblased (94:91) kui ka prantslased (100:97).  Turniiri alustasid ameeriklased aga  ülekaaluga 119:62 võiduga Hiina üle, millele järgnes sisuliselt sarnane «jalutuskäik» Venetsueelaga (113:69). Oluliselt enam pinget võis näha vastasseisus Austraaliaga, mille A-alagrupi liidrina lõpetanud USA suutis lõpuks ikkagi kümne punktiga võita (98:88).

Huvitav nähtus olümpiamängude kaheksa parema korvpallimeeskonna seas on Argentiina. Nemad alustasid olümpiaturniiri suure 94:66 võiduga Nigeeria üle, kuid avamängule järgnes 73:81 kaotus Leedule. Edasi võitsid lõunaameriklased võõrustajamaad Brasiiliat 111:107, ent kolmandas kohtumises tuli tunda jällegi kaotusevalu, kui jäädi alla Hispaaniale 73:92. Lõpuks edeneti kahe võidu toel siiski veerandfinaali.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles