Pettunud Epp Mäe: magasin ainult ühe hetke maha

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Mäe kaotas Rio olümpial hiinlannale.
Epp Mäe kaotas Rio olümpial hiinlannale. Foto: Tairo Lutter

Mullu naistemaadluse raskekaalus maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud Epp Mäe kaotas Rio olümpiamängudel kohe enda avamatši, kui ta jäi kaheksandikfinaalis 4:6 alla hiinlannale Zhang Fengliule. Mäe tunnistas, et otsustavas sai ainult üks hetk, kui ta lubas eduseisus olles teha vastasel 4 punkti väärt heite.

«Magasin ühe rünnaku maha,» tunnistas Mäe, kes veel üks minut enne matši lõppu juhtis 3:0, kuid lubas siis hiinlannal teha 4 punkti väärt heite. Seejärel rünnakule asunud eestlanna vastu tehti seejärel veel üks kahepunktiline heide, nappi punktilisa sai ka Mäe. «Tunnen end kaitsemaadluses kindlamalt ja üritasin eduseisus kaitsest lähtuvalt tegutseda,» põhjendas ta enda tegevust olukorras, kus vastane sai korraga 4 silma.

Alguses mõtlesid eestlased vaidlustada hiinlanna neljapunktilise heite, kuid järele mõeldes ei hakatud seda tegema, sest kui kohtunikud jätavad otsuse jõusse, siis lisatakse karistuseks vastasele veel üks punkt.

«Oli variant, et see heide oli väärt 2 punkti. Mõtlesime siiski kiiresti järgi, et ei ole mõtet otsust vaidlustada,» sõnas Mäe.

Eestlanna tõdes, et nüüd ei ole muud, kui tuleb taas 4 aastat tugevalt tööd rügada ja Tokyo olümpial uuesti matile asuda. «4 aastat on vaja uuesti tööd rügada,» tõdes 24-aastane Mäe.

Pettunud oli loomulikult ka eestlanna treener Ahto Raska. «Ta lasi ühe vea sisse ja kohe oli 4 punkti. Tegelikult Epp kontrollis tervet matši käiku. Epp jäi selles olukorras jalgadega seisma. Tegelikult oleks ta pidanud end selles olukorras ära keerama. Väike viga, kuid saatuslik,» sõnas Raska. «Epu tase ei ole tippude mõttes kellestki kaugel. See on ainult aja küsimus, kui kõik hakkab paika loksuma. Tema aeg veel tuleb. Läheme edasi ja teeme omad järeldused.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles