Pildid ja video: turvakaamera video näitas, et olümpiavõitja Lochte valetas röövi kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rio de Janeiro politsei teatas, et USA olümpiavõitjast ujuja Ryan Lochte ja ta meeskonnakaaslased ei langenud Rio olümpial röövi ohvriks.

Mitmete allikate andmetel kinnitas politseijuht Fernando Veloso Rios toimunud pressikonverentsil, et röövi ei toimunud ja see intsident oli ameeriklaste väljamõeldis.

Brasiilia politsei avalikustas fotod ja video bensiinijaamast, kus ameeriklaste väidetud rööv aset leidis.

Lisaks liigub maailma meedias turvakaamera video, mis paljastab Barra da Tijuca piiirkonna bensiinijaamas möödunud pühapäevahommikul toimunu.

Videol on näha, kuidas Lochte ja veel kolm ujujat, Gunnar Bentz, Jack Conger ja Jimmy Feigen, on 14. augusti varahommikul kella 6.00 paiku kohaliku aja järgi bensiinijaamas.

ABC News andmetel lõhkusid ujujad bensiinijaama WC ukse, kuid turvavideol seda näha ei ole.  Nüüdseks on see WC saanud Rio kõige kuulsamaks käimlaks, mille juures on nii fotograafe kui kaameramehi paika jäädvustamas.

Videol on, et nelik üritab istuda ühte taksosse, kuid nad võtakse kinni ja sunnitakse autopesu juures maha istuma, käed üleval.

Väidetavalt nõudis bensiinijaama omanik, et ujujad kahjutasu maksaksid, kuid nad ei teinud seda. Lõpuks pääsesid ameeriklased minema ja suundusid tagasi olümpiakülla.

Lochte ja ta kaaslased ei tohtinud Brasiiliast lahkuda, kuid Lochtel see siiski õnnestus. Brasiilia politsei taba Congeri ja Bentzi Rio lennujaamas, kus nad kinni võeti ja nad tunnistasid, et kogu röövimislugu oli Lochte väljamõeldis.

Veel ei ole teada, kas USA ujujatele esitatakse valetamise eest süüdistus.

Rio olümpia ujumispaikades on plakatid, millel on Ryan Lochtet kujutatud valetajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles