Naiste sulgpalli üksikmängus võidutsenud hispaanlanna tegi uskumatut ajalugu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carolina Marinil tasub olla õnnelik suursuguse saavutuse üle.
Carolina Marinil tasub olla õnnelik suursuguse saavutuse üle. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängude sulgpalliturniiril krooniti täna naiste üksikmängu olümpiavõitjaks hisplaanlanna Carolina Marin. Marin on sellega esimene eurooplanna, kes naiste üksikmängus olümpiamängudel kuldmedali võitnud.

Finaalis kohtus maailma edetabeli juht Marin Pusarla Venkata Sindhuga Indiast. Võistlusel üheksandat asetust omanud 21-aastane Sindhu osutas Marinile kõva vastupanu. Finaalmäng kestis 80 minutit ning Marin suutis oma lõpliku paremuse maksma panna alles kolmanda geimi teises pooles ning tuli olümpiavõitjaks tulemusega 19:21, 21:12, 21:15. Marin on viimasel kahel aastal olnud tiitlivõistluste valitsejanna, olles võitnud kahel eelmisel aastal ka maailmameistritiitli. Pronksmedal kuulus Rio olümpiaturniiril Nozomi Okuharale Jaapanist. Karjääri lõpetanud eestlanna Kati Tolmoff jäi jagama 14. kohta.

Euroopa mängijaid saatis edu ka naiste paarismängus. Taanlannadele Kamilla Rytter Juhlile ja Cristinna Pedersenile kuulus hõbemedal Jaapani paari Misaki Matsumoto ja Ayaka Takahashi järel. Sealjuures pidi Taani paar tunnistama nappi kaotust, kus kolmandas geimis 19-:16 eduseisu järel kaotati mäng 21:18, 9:21, 19:21.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles