Jelena Isinbajeva lõpetas sportlaskarjääri (1)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Isinbajeva.
Jelena Isinbajeva. Foto: SCANPIX

Kahekordne olümpiavõitjast teivashüppaja Jelena Isinbajeva teatas täna, et tõmbab joone alla oma sportlaskarjäärile.

«Ma kutsusin teid siia selleks, et teatada oma sportlaskarjääri lõpust,» sõnas Isinbajeva Rio de Janeiros toimunud pressikonverentsil. «Isegi suurima tahtmise korral ei suudaks ma enam Tokyos osaleda, pealegi on kõik praegused selle alla sportlased minust kümme aastat nooremad,» lisas 34-aastane Isinbajeva, kes valiti eile Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) sportlaskomisjoni. Isinbajeva viitas aset leidnud pressikonverentsil, et ta on mõelnud ka Venemaa spordiföderatsiooni (ARAF) presidendi ametile, kuhu ta sooviks enda kandidatuuri üles anda.

Venelannat ei lubatud Rio olümpiamängudele osalema, sest kogu Venemaa kergejõustikukoondis eemaldati olümpialaste nimekirjast seoses avalikuks tulnud riigisisese dopinguporgrammi tõttu.

Isinbajeva võitis oma sportlaskarjääri jooksul kaks olümpiakulda, vastavalt 2004. ja 2008. aastal, kuid 2012. aastal pidi ta leppima pronksmedaliga. Sellesse aega mahub lisaks veel 28 püstitatud maailmarekordit.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles