Usain Bolt võib enda ühest olümpiakullast ilma jääda

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt Rio olümpial.
Usain Bolt Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter

Jamaika sprindistaar Usain Bolt võitis kolmandat olümpiat järjest kolm kuldmedalit ning on kokku üheksakordne olümpiavõitja. Nüüd on aga tema üks kuldmedal sattunud ohtu.

Rahvusvaheline Olümpiakomitee on teatavasti uuesti lasknud testida eelmiste olümpiamängude dopinguproove ning viimaste teadete kohaselt on 2008. aasta Pekingi olümpiamängude proovide järeltestimises keelatud stimulandiga vahele jäänud Jamaika sprinter Nesta Carter, kes kuulus toona ka jamaikalaste võidukasse 4x100 m teatejooksu tiimi.

ROK lasi kokku uuesti testida 454 dopinguproovi ning neist 31 olid positiivsed.

2008. aasta Pekingi mängudel jooksis Carter Jamaika võistkonna avavahetust. Kui tema positiivne dopinguproov saab kinnitust, siis on Bolt edaspidi hoopis kaheksakordne olümpiavõitja.

Carter kuulus võidukasse teatemeeskonda ka 2012. aasta Londoni mängudel. Carter on kuulunud ka 2011., 2013. ja 2015. aasta MMidel Jamaika võidukasse 4x100m teatejooksu tiimi.

100 m jooksu kõigi aegade edetabelis hoiab Carter 9,78ga kuuendat kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles