Farah tegi teist olümpiat järjest kuldse duubli

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Farah
Mohamed Farah Foto: FRANCK FIFE/AFP

Mohamed Farah võitis Rio olümpialt oma teise kuldmedali, kui alistas konkurendid 5000 meetri jooksus. Suurbritannia jooksja on teinud kahekordse duubli, võites Londoni ja Rio mängudelt nii 10 000 meetri kui ka 5000 meetri olümpiakullad.

Taktikalises jooksus pandi tõsine tempo peale viimasel ringil. Farah hoidis end juhtpositsioonil ning tema lõpukiirendusele ei olnud täna vastust kellelgi. Suurbritannia jooksja võiduaeg oli 13.03,30. 

Teisena lõpetanud Keenias sündinud USA jooksja Paul Kipkemoi Chelim diskvalifitseeriti võistlustelt ning hõbedale tõusis Etioopia jooksja Hagos Gebrhiwet Berhe, kes sai protokolli kirja aja 13.04,35.

Diskvalifitseerimisi toimus veelgi ning lõpuprotokollist eemaldati veel esialgne neljas ja viies mees ehk etiooplane Muktar Edris ning Kanada jooksja Mohammed Ahmed. See tähendas, et pronksmedalile tõusis lõpuks algselt kuuendana lõpetanud USA jooksja Bernard Lagat.

Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles