IAAF: Venemaa kergejõustikuliidu õiguste taastamine on prioriteet

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IAAFi president Sebastian Coe pressikonverentsil Rio olümpiamängudel.
IAAFi president Sebastian Coe pressikonverentsil Rio olümpiamängudel. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kergejõustikuliidu (IAAF) president Sebastian Coe sõnas pressiteate vahendusel, et nende põhieesmärgiks on Venemaa kergejõustikuliidu õiguste taastamine.

«IAAFi töögrupp sai Rio olümpiamängude ajal kokku ning loodab jätkata arutelu Venemaa Olümpiakomitee Ajutise Koordinatsioonikomiteega, et kehtestada puhast ja ohutut keskkonda Venemaa kergejõustiklastele ning aidata nad taas rahvusvahelistele võistlustele,» ütles Coe.

Antud protsess jätkub pärast IAAFi avaldatud aruannet, milles võetakse see otsus vastu. Coe lisas, et IAAF kavatseb jätkata koostööd Venemaa Ajutise Koordinatsioonikomiteega ning oluline on seejuures mitte kaotada aega.

Teatavasti lõid pinged lõkkele pärast seda, kui teatati Venemaa kergejõustiklaste mittelubamisest Rio olümpiale seoses riigisisese dopingusüsteemi avaldumisega. Viimaks pääses Brasiiliasse vaid kaugushüppaja Darya Klishina, kes on treeninud USAs.      

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles