Kohtunike otsust tauninud maadleja lahkus keset pronksimatši

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reineris Salas Perez läheb Rio olümpiamängude ajalukku pigem eriskummalise käitujana kui eduka maadlejana.
Reineris Salas Perez läheb Rio olümpiamängude ajalukku pigem eriskummalise käitujana kui eduka maadlejana. Foto: SCANPIX

Rio olümpiamängude meeste vabamaadluse (-86 kg) pronksimatš lõppes üsna kentsakal moel, kui Kuuba päritolu maadleja Reineris Salas Perez jalutas kuus sekundit enne kohtumise lõppu maadlusmatilt minema.

Pronksmedali eest asusid võistlustulle kolumbialane J’Den Cox ja eelnimetatud Salas Perez. Neist esimene näitas head kaitset ning nii teenis kuubalane passiivsuse eest 30 sekundit rünnakuaega, mille jooksul pidi ta punktiväärilise võtte tegema. Ent kuna seda ei juhtunud, anti punkt Coxile. Minut hiljem sattus samasse olukorda kolumbialane, kes aga suutis poole minutiga Salas Perezi maha võtta. Matikohtunik seevastu nii ei arvanud ja andis punkti hoopis kuubalasele. Coxi treener esitas protesti ning pärast kordusvideo analüüsimist jäigi Salas Perez kuus sekundit enne matši lõppu 0:2 kaotusseisu.

Seepeale jooksis viimase treener maadlusmatile, et vaielda äsja tehtud otsuse üle, kuid kohtunik saatis mehe koheselt oma tsooni tagasi. Tekkinud seisundit hinnates andis Salas Perez alla ning lahkus matilt ilma kätt surumata. Nii läks ametlikult kirja tulemus, mille kohaselt võitis olümpiamängudelt pronksmedali J’Den Cox, kelle vastane «loobus» võimalusest tõusta poodiumi viimasele astmele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles