Taktikaga täppi pannud üllatusmees tõi brittidele üle 35 aasta esimese võidu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cal Crutchlow võitis MotoGP sarjas elu esimese etapi.
Cal Crutchlow võitis MotoGP sarjas elu esimese etapi. Foto: SCANPIX

Tšehhis Brno ringrajal peetud MotoGP klassi etapi võitis üllatuslikult britt Cal Crutchlow, tehes keerulistes oludes taktikaliselt õiged valikud.

Kümnendalt kohalt startinud Crutchlow edestas elu 98. MM-etapil lõpuks Valentino Rossit 7,298 ja Marc Marquezi 9,587 sekundiga. Brnos lõppes vihmasadu tund enne starti ja nii mindi rajale, kui asfalt oli veel märg. Kui enamik sõitjaid otsustas kasutada nii ees kui ka taga pehme seguga vihmarehvi, siis Crutchlow valis kaks kõva seguga rehvi, Yamaha sõitjad Rossi ja Jorge Lorenzo otsustasid aga kasutada ees pehmet, taga kõva rehvi.

Avaringi lõpuks langes Lorenzo kümnendaks ning Crutchlow ja Rossi vajusid esikümnest sootuks välja, kuid siis hakkasid nende rehvid korralikult tööle. Crutchlow hakkas sõitma konkurentidest kaks sekundit kiiremaid ringe tõusis lõpuks ka esikohale, hoides seda Rossi ees finišijooneni. Hondal sõitva Crutchlow võit oli Suurbritanniale motoringrajasõidu MM-sarja kõrgeimas klassis esimene pärast 1981. aastat, kui etapivõiduni jõudis maailmameister Barry Sheene.

MM-sarja üldtabelis on 197 punktiga endiselt liider Marquez, Rossil on teisena 144 punkti. Kolmandal kohal on 138 punktiga Lorenzo, kes pidi Brnos kaks korda ratast vahetama ning sai sõidu lõpetanud 19 mehe seas viimase koha, kaotades Crutchlowle lõpuks ringiga.

Foto: JENS MEYER/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles