Tiidrek Nurme palvetas päikese pilve taha tagasi

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio olümpiamängude meeste maraton. Tiidrek Nurme.
Rio olümpiamängude meeste maraton. Tiidrek Nurme. Foto: Tairo Lutter

Olümpiamaratonil ajaga 2:20.01 63. koha saanud Tiidrek Nurme ütles, et kuigi tal oli distantsi kestel probleeme ja jooks oli üks suur võitlus, on ta tulemusega rahul ja plaanib raske alaga jätkata.

Enda sõnul alustas ta veidi kiiremini kui oleks pidanud, sest emotsioonid olid kõrgel. «Jalg oli kerge ja eks emotsioon oli ka mängus. Sain suurepärase grupi ja nendega koos üritasin ka joosta. Mingi hetk hakkas grupp lagunema ja alates 23. kilomeetrist ei olnud seal enam kedagi alles ning siis pidin ise hakkama mehi püüdma,» rääkis Nurme, kel oli distantsi kestel pidevalt probleeme vedeliku tarbimisega.

«Pidevalt pistis ja andis vedelikku kurku tagasi. Aga üritasin end lõdvestada ja mitte sellele mõelda. Viimasel kümnel ma enam kella ei vaadanud ja üritasin lihtsalt lõpuni tulla. Jooksin ikkagi langevas tempos, millest on kahju. Samas jooksin väga targalt,» lisas ta.

Aeg 2.20 oli see aeg, mis treeneriga eesmärgiks seati. «Alustasin aasta aega tagasi maratoniga ja selle pealt nii joosta pole paha. See maraton oli tõeline lahing igaühele. Jooksu ajal ma ei mõelnud, et see on olümpia. Keskendusin oma jooksule. Tegelikult pole see midagi erilist, üks tavaline võistlus.»

Ilm oli Nurme sõnul suurepärane, sest päike ei lõõmanud. «Nii kui päike välja tuli, hakkasin palvetama ja õnneks läks tagasi ka,» sõnas jooksja naerdes. «Palvele sai vastatud.»

Lõpetamise mõtteid Nurme ei mõlguta ja tahab maratoniga edasi tegeleda. «Mingil põhjusel ei ole mul asjast villand. Mulle see distants meeldib, see on raske, see on väljakutse ja minu jaoks kõige põnevam distants, kus võistelda,» lisas Nurme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles