Eesti teatevõistkond sai MMil võimsa sooritusega üheksanda koha (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult Evely Kaasiku, Sander Vaher, Kenny Kivikas, Annika Rihma.
Vasakult Evely Kaasiku, Sander Vaher, Kenny Kivikas, Annika Rihma. Foto: Tarmo Klaar

Orienteerumise MMil Rootsis joosti teise alana sprinditeade.  Rajad kulgesid kauni rannikulinna Strömstadi tänavatel ja metsaparkides. Igal võistkonnaliikmel tuli läbida umbes 15-minutiline sprindirada, jooksujärjestuseks oli naine-mees-mees-naine.

Eesti koondis läks 31 riigi esinduse seas rajale eesmärgiga parandada oluliselt mullust 15. kohta. Eesmärgi täitmisele pani esimesel etapil hea aluse Annika Rihma, kes andis teate Kenny Kivikasele üle 9. kohal, vaid 42 sekundit liidrina lõpetanud Rootsist.

Kenny Kivikas tegi meeste tihedas konkurentsis Annikaga vähemalt samaväärse jooksu, lõpetas küll paar kohta tagapool, 11. kohal, kuid kaotus liidriks tõusnud Taanile oli suurenenud vaid 29 sekundi võrra.

Sander Vaher jätkas samas vaimus, tõstis Eesti kümnendaks ja kaotus taas juhtima läinud Rootsile suurenes vaid 27 sekundi võrra.

Ankruetapil olid kõigist konkurentidest selgelt kiiremad omavahel kuldmedaliheitlust pidanud Taani ankrunaine Maja Alm ja šveitslanna Judith Wyder, kes jätsid Rootsi lõpuks terve minutiga oma selja taha kolmandaks. Võistluses kullale jäi peale taanlanna, kes suutis tagant ohtlikult lähenenud konkurendi rünnaku siiski tõrjuda ja finišeeris 16-sekundilise eduga.  Evely Kaasikul pidas maha tulise lahingu pidevas kontaktis mitme konkurendiga, mille ta lõpetas tormilise lõpuspurdiga selle võistlejategrupi eesotsas, tuues Eestile 9.koha.

Järgmisel aastal toimub MM Eestis ja sprinditeade joostakse Viljandi lossimägedes. Eesti koondise eesmärgid on kodutanumal veelgi ambitsioonikamad kui tänane 9. koht.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles