Pikamaajooksu valitseja plaanib pärast MMi maratonidele keskenduda

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed  Farah
Mohamed Farah Foto: Mike Egerton/PA Wire/Press Association Images

Rios nii 10 000 kui ka 5000 meetri jooksus olümpiavõitjaks tulnud Mohamed  Farah tõusis koos Londoni mängude olümpiavõitudega Suurbritannia kõigi aegade edukaimaks kergejõustiklaseks. Mehe karjäär on aga lõpusirgel, sest järgmisel aastal toimuvate Londoni maailmameistrivõistlustega kavatsev ta nö staadionikergejõustiku lõpetada.

«Järgmisel aastal plaanin karjääri sellisel kujul lõpetada ning eks näis, kas hakkan maratone jooksma,» sõnas neljakordne olümpiavõitja Farah. «Pikamaa distantsidel ei ole võimalik asju väga pikalt ette planeerida, kuid ma ei saa maratonidel jooksmist välistada,» jätkas mees, kes tegi maratonivõistlusel debüüdi kaks aastat tagasi Londonis, lõpetades jooksu kaheksandana.

Võimalik, et Farah osaleb ka maratonijooksus Tokyo olümpial, kus ta oleks siis 37-aastane. «Neli aastat treeninguid võttis minult palju. Pidin jääma tugevaks ning mõtlema, et olen käinud pika tee ning just see on see, mille jaoks treenisin,» kommenteeris mees veel oma 10 000 meetri tiitlikaitsemist, kus ta küll kukkus, kuid suutis lõpuks siiski võita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles