Jalgpalli otsepilt: Sillamäe Kalev murdis koduväljakul mänginud Pärnu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliiga 26. vooru avasid täna Pärnu Linnameeskond ja Sillamäe Kalev. Väravaterohkest kohtumisest väljus 5:2 võiduga võõral väljakul mänginud Sillamäe, kelle poolt said jala valgeks Aleksandr Savin (13. minutil), Jevgeni Kabajev (30. minutil), Oleksandr Sukharov (38. minutil), Maksim Paponov (51. minutil) ja Radanfah Abu Bakr (82. minutil). Pärnu poolelt suutsid väravavõrku sahistada Toomas Pent ja Henri Hanson vastavalt kohtumise 43. ja 83. mänguminutil.  Postimees tõi Pärnu Rannastaadionil toimunud kohtumise otsepildis vaatajateni, ülekannet kommenteeris Kristjan Jaak Kangur.

POSTIMEHE TELEMÄNG

Pärnu Linnameeskond – Sillamäe Kalev

Esmaspäeval 22. augustil kell 19.00 Pärnu Rannastaadionil

Pärnu ja Sillamäe kohtuvad sel hooajal kolmandat korda. Esimese mängu võitis 3. voorus kodus Sillamäe 4:1 – Vitalijs Zilsi kiirele avaväravale vastas küll Pärnu poolt Taavi Laurits, ent teisel poolajal tõid Maksim Lipini ja Aleksandr Volkovi tabamused ning pärnakate omavärav kolm punkti kindlalt kodumeeskonnale.

Teist korda oldi vastamisi juuni alguses ja siis lahkus Sillamäe Pärnust 2:0 võiduga. Tolles mängus lõi mõlemad väravad Zils, kes on aga tänaseks Sillamäe ridadest lahkunud. Viimati jäi Sillamäe reedel kodus 1:4 alla FC Florale, Pärnu aga kaotas samal ajal Narvas 1:3 sealsele Transile.

Mullu meistriliigasse tõusnud Pärnu jäi neljas mängus Sillamäe vastu võiduta – esmalt kaotati kodus koguni 1:6, seejärel tehti 0:0 viik ja kolmandas kohtumises taas viik, kui Pärnu asus esmalt 1:0 juhtima, jäi siis 1:3 kaotusseisu, ent võitles lõpuks ikkagi välja tulemuse 3:3. Neljanda mängu võitis 2:1 Sillamäe, seega on pärnakatel endiselt idavirulaste vastu võiduarve avamata.

Liigatabelis on Pärnu 13 punktiga eelviimasel ehk 9. kohal. Pärast eelmises voorus Narva Transilt saadud kaotust jäädakse neist maha 11 punktiga, ainus jälitaja Rakvere Tarvas on samas omakorda 11 punkti kaugusel. Sillamäe on 34 punktiga viies ja rebinud lähima jälitaja Paidega sisse viiepunktilise vahe, esinelikust ollakse aga ise juba 17 punkti kaugusel.

Sillamäed ei saa täna aidata Flora vastu punase kaardiga väljakult lahkunud keskpoolkaitsja Kassim Aidara, samuti jääb kollaste kaartide tõttu mängust eemale äärepoolkaitsja Aleksandr Volkov. Suure kahtluse all on ka teise äärepoolkaitsja Alessandro La Vecchia ja keskkaitsja Igor Dudarevi kaasalöömine, sest mõlemad mehed lahkusid reedel väljakult vigastusega. Pärnu ridades on tagasi Transi vastu kohtumise vahele jätma pidanud poolkaitsja Toomas Pent, kaartide tõttu puudujaid pärnakatel pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles