Noor naistreener ja Euroopa Maja aktivist uppus spordiklubi suvepäevadel (2)

Katriin Tralla
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
My Fitness spordiklubi treener Irena Rihkrand.
My Fitness spordiklubi treener Irena Rihkrand. Foto: Laura Kallasvee

20. augustil uppus My Fitness spordiklubi 25-aastane treener ja Euroopa Maja aktivist Irena Rihkrand, kinnitas spordiklubi.

Nädalavahetusel toimusid MyFitness spordiklubi Eesti ja Läti meeskondade suvepäevad Lätis Silmaci puhkekülas. «Hetkel võib öelda, et naine läks päevasel ajal madalast kohast järve ujuma ning kadus ootamatult vee alla. Järve ääres olnud turvameeskond märkas juhtunut koheselt ning alustas otsingutega, kuid kahjuks ei õnnestunud Irenat päästa,» kommenteeris juhtunut MyFitnessi juhatuse esimees Erkki Torn.

«Täna tehakse meditsiiniline ekspertiis ning siis saame rohkem teada juhtunu kohta,» sõnas Torn.

Irena Rihkrand oli MyFitnessi spordiklubis treener üle poole aasta. Irena oli äärmiselt tore inimene, suurepärane treener ja motivatsiooniks paljudele, sõnas Torn.

Spordiklubi meeskond tunneb südamest kaasa Irena Rihkrandi lähedastele ja sõpradele ning teeb kõik, et olla toeks perele. 


 

Irena Rihkrand oli aktiivne ka Euroopa Majas. Noor naine oli venekeelse Mudel-Euroopa parlamendi asutaja. 

Europa Maja Facebooki lehel on järelehüüe noorele tegusale naisele:

«Ta oli üks kolmest Euroopa Maja juures tänaseni aktiivseks jäänud inimesest, kelle tegevus ulatus juba eelmisesse kümnendisse. Ka ilma tema suurte saavutusteta ja tulevikuplaanideta on meie kaotus korvamatu, sest enam pole meiega tema heatahtlikku ja naeratavat isiksust, tänu kellele meie päevad Euroopa Maja sündmustel ja koosviibimistel toredamad olid.» 

«Euroopa Maja on leinas, sest meie seast on lahkunud venekeelse Mudel-Euroopa parlamendi asutaja Irena Rihkrand. Ta oli esimene vene emakeelega noor, kes valiti osalema rahvusvahelisel Mudel-Euroopa parlamendi (MEP) sessioonil, 2009. aastal Küprosel. Irena jõudis tegutseda Eesti Mudel-Euroopa parlamendis komisjoni esimehena, samuti nõukogu eesistujana esimestel Model European Union Tallinn konverentsidel.» 

«Kuigi Euroopa Maja on pea terve enda tegevuse vältel üritanud suurendada vene emakeelega noorte osalemist, jõudsime just Irena eestvedamisel läbimurdeni. 2014. aastal ja 2016. aasta jaanuaris toimusid noortekonverentsid, kus vene noori osales sama palju või isegi rohkem kui meie eestikeelsetel sessioonidel. Tänavu sügisel oleks ta pidanud olema esimese venekeelse Eesti MEPi peakorraldaja. Selle sündmuse mastaap saab olema võrdne eestikeelse Eesti MEPiga just Irena töö tulemusena.» 

«Irena oli üks kolmest Euroopa Maja juures tänaseni aktiivseks jäänud inimesest, kelle tegevus ulatus juba eelmisesse kümnendisse. Ka ilma tema suurte saavutusteta ja tulevikuplaanideta on meie kaotus korvamatu, sest enam pole meiega tema heatahtlikku ja naeratavat isiksust, tänu kellele meie päevad Euroopa Maja sündmustel ja koosviibimistel toredamad olid.» 

«Avaldame kaastunnet perele ja lähedastele. Irenale mõeldes saate hoida pea püsti, sest vähesed suudavad teha 25 aastaga nii palju.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles