Mairo Mändla kaitses Muhu jooksul mullust võitu

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muhu jooksu meeste poodium.
Muhu jooksu meeste poodium. Foto: Kaire Matson

Laupäeva ennelõunal anti Kuivastu sadamas start 14. Muhu jooksu 17,2 km pikkusele põhidistantsile, mille võitis meestest mullugi parim olnud Mairo Mändla ja naistest Roman Fosti juhendamisel harjutav Kaire Matson (Elujooks). Kui Kuivastu sadamas levis kergelt uduvine ja võis tunda veidi jahedust, siis mööda Kuivastu maanteed edasi liikudes saatis jooksjaid päike ja 24-kraadine soojus.

Kohe stardist pani korraliku kiiruse peale Mairo Mändla, kes jõudiski Muhu saare teise otsa Nautse külla Mihkli talu õuel asuvasse finišisse ajaga 1:00.29. «Peale 6 kilomeetrit sain aru, et alla tunni ei jookse. Rakvere Ööjooksu poolmaraton andis jalgades tunda ja üksinda ei leidnud piisavalt motivatsiooni reipalt edasi liikuda. Kui aga jõudsin järele lühema distantsi jooksjatele, paranesid taas ka kilomeetri ajad,» ütles Mändla Jooksuportaalile.

13. augustil Rakveres Eesti Ööjooksul jäi Mändla esimesena autasustamise kohalt välja, lõpetades jooksu seitsmendana ajaga 1:14.56. Teise koha sai Muhu põhijooksul Madis Osjamets ajaga 1:05.36 ja kolmanda koha Ahto Jakson (SK ProRunner) ajaga 1:06.11, kes oli ühtlasi parim meesseenior (M40+).

Naistest võitis põhijooksu klubi Elujooks esindaja Kaire Matson ajaga 1:17.10, kes pühendas võidu talle treeningplaani koostavale Roman Fostile, kes startis eile Rio olümpiamängude maratonil. «Mul oli väga hea tempomeister Siim Tõnismäe, kes aitas mul 8. kilomeetril surnud punktist üle saada,» mainis Matson. Tema järel sai teise koha Taimi Kangur ajaga 1:20.34 ja kolmanda koha Triin Peterson 1:22.29ga.

Liiva kiriku juurest anti pool tundi pärast põhijooksustarti lähe 6,3 km pikkusele rahvajooksule. Lõpus läks kõvaks rebimiseks Orissaare korvpalluri Alari Hiisi ja veteraniklassi kuuluva Kaido Eichfuse vahel. Korvpallur jäi kiirema lõpuga peale, võites jooksu ajaga 22.58. Teisena lõpetanud Eichfus kaotas talle ühe sekundiga. Kolmanda koha sai Pöide Spordiseltsi esindaja ning samuti veteran Jüri Linde 24.07ga. Naistest võitis rahvajooksu Kersti Jääger ajaga 28.40. Järgmised kaks naist olid Maris Talvik (JK Sarma) ja Heliis Tiitma, kelle lõpuaegadeks kujunesid vastavalt 30.14 ja 31.56.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles