Ligemale pooled Venemaa sportlastest võitsid Rios medali (4)

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa delegatsioon Rio olümpia avatseremoonial.
Venemaa delegatsioon Rio olümpia avatseremoonial. Foto: SCANPIX

Äsja lõppenud Rio olümpiamängudel said medali kaela koguni 107 Venemaa olümpiakoondisesse kuuluvat sportlast, kui kokku saadeti neid Brasiiliasse 280.

«Meie delegatsiooni ning kogu riigi jaoks algasid olümpiamängud raskelt, sest pikalt arutati kogu koondise Riosse lubamist. Olenemata sellest esinesid sportlased erinevatel spordialadel edukalt algusest peale. Kokkuvõttes lähevad 107 atleeti 280st koju koos medaliga, olles pärjatud sellise autasuga 20 alal,» sõnas Venemaa olümpiakomitee president Aleksander Žukov olümpiajärgselt.

«Me suutsime saada medaleid peaaegu igalt spordialalt olümpiaprogrammis (kokku 34 spordiala – toim) ning seda ka sealt, kus me tavaliselt ei figureeri. Ükski eelmisest olümpiast pole meile andnud nii palju erinevaid medaleid,» lisas ta.  

Venemaa olümpiakoondis noppis lõppenud Rio olümpialt 56 medalit – 19 kulda, 18 hõbedat ning 19 pronksi. Üldarvestuses hõivati medaliriikide seas neljas koht.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles