Kontaveit alistas maailma 21. reketi ning kohtub nüüd Rio olümpiavõitjaga

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: SCANPIX

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit (WTA 93.) võitis USAs New Havenis peetaval 695 900-dollarilise auhinnafondiga WTA turniiri avaringis hollandlanna Kiki Bertensi (WTA 22.) 6:3, 6:4 ning sammus seega 16 parema hulka.

Üks tund ja 18 minutit kestnud mängus servis eestlanna hästi. Esimese servi protsent oli koguni 69. Ühe pallinguässa kõrvale kogunes ka 6 topeltviga, vastasel vastavalt 4 ja 3.

Kontaveitil oli kasutada üheksa murdepalli ja neist realiseeris ta viis, vastasel oli kasutada kaheksa murdepalli, millest ta võitis vaid kolm. Mäng oli siiski väga võrdne ja Kontaveit võitis vaid viis punkti vastasest enam: 69:64.

16 parema hulgas kohtub Eesti esireket venelanna Jelena Vesninaga (WTA 20.), kes võitis äsja Rio olümpiamängudel naispaarismängus kuldmedali. Varasemast neil omavahelist mängu kirjas ei ole.

Kontaveit alustas võitlust kvalifikatsiooniturniiril, kus võitis kaks mängu ja kaotas siis otsustava kohtumise Annika Beckile (WTA 44). Põhiringi pääses eestlanna nn õnneliku kaotajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles