Niit: õppimise ja treenimise vahekord on paigas

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Niit.
Marek Niit. Foto: PRIIT SIMSON/PM/SCANPIX BALTICS

Möödunud hooajal USAs õppimisega hätta jäänud ja seepärast koguni treenimiskeelu saanud Marek Niit on kõik probleemid ületanud. Nädalavahetusel püstitas ta koguni kaks Eesti rekordit – 200 m ja 400 m jooksus.


«Nüüd on õppimise ja treenimise vahekord paigas,» kinnitas Niit. «Kevadel tuleb rohkem reisimist ja siis muutub asi raskemaks. Loodetavasti suudan aga need probleemid lahendada.»

Võrreldes eelmiste aastatega pole Niit treeningutes suuri muudatusi teinud. Sportlase sõnul võttis suurte koormustega harjumine lihtsalt aega, ent nüüd tunneb ta end staadionil varasemast paremini. «Taastumine on kvaliteetne, jalad heas korras ja kannatavad tugevat harjutamist,» märkis ta.

Nädalavahetusel püstitatud rekordid on jooksumehe jaoks justkui vaheetapi lõpetamine. «See on nagu semestrihinne – loodan, et ülikoolide meistrivõistluste finaalide ajaks on seis veel parem,» lausus ta.

Niit ei osanud öelda, kas ta saab startida märtsi alguses Pariisis toimuval sise-EMil. «Ma ei ole sel teemal treeneriga läbirääkimisi pidanud. Esialgu tundub see kauge unenäona,» rääkis Niit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles