Putin: Venemaa karistamine on ebainimlik ja moraalitu (3)

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiasportlasi võõrustanud Venemaa president Vladimir Putin kinnitab ordeni rinda iluvõimlejale Margarita Mamunile.
Olümpiasportlasi võõrustanud Venemaa president Vladimir Putin kinnitab ordeni rinda iluvõimlejale Margarita Mamunile. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kommenteeris riigi paraolümpiakoondisele määratud võistluskeeldu, lausudes, et see jääb «väljapoole seaduse, moraali ja inimlikkuse piire».

Rahvusvaheline Paraolümpiakomitee (IPC) määras Venemaa koondisele keelu osaleda 7. septembril Rios algaval paraolümpial. Põhjus on sama, mis jättis Rio mängudest eemale Venemaa kergejõustikukoondise – riigi poolt mahitatud dopinguprogrammi olemasolu.

Kremlis Rio mängudel osalejatele korraldatud vastuvõtutseremoonial sõnas Putin, et karistus «on küüniline ja häbistab selle määrajaid,» vahendab BBC. Presidendi kinnitusel korraldab Venemaa võistluskeelu all olevatele paraolümpialastele eraldi mängud, kus võitjad saavad sama autasu nagu Rio mängude parimad. «Venemaa paraolümpialased on sunnitud kandma kollektiivset vastutust tõestamata kuriteo eest,» lisas välisministeeriumi esindaja Maria Zahharova.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles