Eesti võrkpallikoondis võttis Belgialt revanši

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondis.
Eesti võrkpallikoondis. Foto: Tairo Lutter

Eesti rahvusmeeskond tegi eile vigade paranduse, võttes üleeilse 2:3 kaotuse eest Belgialt 4:0 revanši. Kolmest vaatusest koosnev sõprusmängude seeria lõpetatakse täna. 

Eesti koondis alustas mängu koosseisus Andri Aganits, Timo Tammemaa, Robert Täht, Keith Pupart, Kert Toobal, Oliver Venno ja Rait Rikberg. Kahjuks oli Tammemaa sunnitud põlveprobleemi tõttu esimeses geimis väljakult lahkuma, teda asendas mängu lõpuni Henri Treial, teatas Volley.ee.

Neljandas geimis saatis Gheorghe Cretu väljakule ka Ardo Kreegi, Karli Alliku ja Andres Toobali, kes asendasid vastavalt Aganitsa, Pupartit ja Kert Toobalit. Neljandas geimis tegi ka Belgia meeskond mitu vahetust.

Poolas Lubinis laagris viibiv Eesti koondis esitas teises kohtumises tänavu Maailmaliigas üheksanda koha teeninud Belgia vastu kindla partii, saavutades lõpuks 4:0 (13, 22, 18, 20) võidu. Suurt ülekaalu märgib asjaolu, et kahes geimis jäeti «Punased Draakonid» kahekümnest punktist allapoole.

Juba avageimis kaheksa punkti kogunud Venno tõi lõpuvileks üleplatsimängijana 23 punkti, jäädes 14 silmaga plusspoolele. Täht lisas omadele 17 (+11), Aganits 11 (+11) ja Treial 10 (+6) silma. Puparti kontosse kogunes 7 punkti. Eesti ületas vastaseid selgelt nii rünnakul (50%-39%) kui blokipunktide arvestuses (15:6).

Pallinguässasid märgiti Eesti mängijate arvele kaheksa ja Belgia omadele kolm. Vaid pallingu vastuvõtul olid mõnevõrra kindlamad vastased, kes olid paremad numbritega 53:50. Eesti koondislased jäid kokkuvõttes 52 punktiga plussi, belglased vaid 13ga.

Täna alustatakse Eesti - Belgia mänguga kell 17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles