Kus on Ojamaa ja millest mõtleb Pehrsson?

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondislased (pildil vasakult Mihkel Aksalu, Igor Subbotin, Brent Lepistu, Maksim Gussev, Gert Kams, Ken Kallaste, Rauno Sappinen) on valiktsükli alguseks valmis.
Eesti jalgpallikoondislased (pildil vasakult Mihkel Aksalu, Igor Subbotin, Brent Lepistu, Maksim Gussev, Gert Kams, Ken Kallaste, Rauno Sappinen) on valiktsükli alguseks valmis. Foto: Sander Ilvest

Kus on Hollandi kõrgliigas mängiv Henrik Ojamaa ja kas me hakkame ainult kaitsma või proovime ikkagi väravaid ka lüüa? Kui eelmisel nädalal avalikustati Eesti jalgpallikoondise koosseis, millega minnakse vastu homsele maavõistlusele Maltaga ning nädala pärast toimuvale EM-valikmängule Bosnia ja Hertsegoviinaga, puhkes jalgpallisõprade seas torm veeklaasis. Miks siis ikkagi nii ja mitte teisiti? Koondise peatreener Magnus Pehrsson annab aru.

Eilselt koondise kogunemiselt puudusid kaks põhimeest – Artur Pikk jäi lennufirma äparduste tõttu Tallinna suunduvast lennukist maha, kapten Ragnar Klavan ravib Liverpoolis koduklubi juures kergemat laadi põlvetraumat. «Kahjuks jääb Ragnar kindlasti eemale mängust Maltaga, aga Bosnia ja Hertsegoviina mängu suhtes oleme optimistlikud. Kas ta saab selleks ajaks terveks? Ma ei tea. Ja Liverpool ka ei tea. Aga MRI-uuring näitas, et probleeme pole – ma pole küll arst, kuid see oli väga hea uudis. Tuleb olukorda päev-päevalt jälgida,» sõnas Pehrsson Klavani kohta.

Milline on aga ikkagi seis Hollandi kõrgliigas mängiva Ojamaaga ja miks pole koondises ka näiteks Siim Lutsu? «Lihtne vastus on, et minu meelest on meil ääremängijate seas paremaid valikuid,» alustas Pehrsson. «Pikemalt selgitades – Siim Luts on nüüd klubi vahetanud, aga polnud enne seda pikka aega regulaarselt mänginud. Ta on A-koondises võimalusi saanud, aga pole neid ära kasutanud.» Ojamaa puhul andis Pehrsson taas mõista, et koondiseuks pole noore mehe ees kindlasti kinni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles