India maadleja keeldub surnud dopingumehe olümpiamedali vastuvõtmisest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yogeshwar Dutt
Yogeshwar Dutt Foto: MARWAN NAAMANI/AFP

India maadleja Yogeshwar Dutt tõusis pärast 2012. aasta Londoni olümpiamängude dopinguproovide järeltestimist hõbemedalile, kuid keeldub seda vastu võtmast, kuna dopinguga diskvalifitseeritud Venemaa maadleja on praeguseks surnud.

Venemaa maadleja Besik Kudukhov võitis Londoni mängudel kuni 60 kilogrammiste meeste vabamaadluses hõbemedali, kuid diskvalifitseeriti dopinguproovide järeltestimise tulemuste tõttu. Nüüd hõbemedalile tõusnud India vabamaadleja Yogeshwar Dutt ei ole valmis medalit vastu võtma, sest ta ei taha endale surnud mehe medalit.

Kudukhov suri 2013. aastal autoõnnetuses. India mees kirjutas seepeale Twitterisse, et on hõbemedalile tõusmise üle uhke, kuid ei soovi seda endale. «Sain hommikul uudisest teada. Pühendan selle medali kõikidele kaasmaalastele,» kirjutas Dutt kolmapäeval.

Täna tehtud postituses ütles ta, et soovib medali jätta Kudukhovi perekonnale, et hoida tema au puutumata. «Minu jaoks on inimlikkus kõige tähtsam.»

Venelane Besik Kudukhov Londoni mängude poodiumil. Foto: RIA Novosti
Venelane Besik Kudukhov Londoni mängude poodiumil. Foto: RIA Novosti Foto: Vladimir Baranov/RIA Novosti
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles