Saksamaa jalgpallilegendi süüdistatakse korruptsioonis

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Franz Beckenbauer
Franz Beckenbauer Foto: TOBIAS SCHWARZ/REUTERS

Saksamaa jalgpallilegend Franz Beckenbauer on kriminaaluurimise all, kuna kahtluste kohaselt mõjutas ta 2006. aasta jalgpalli MM-i korraldusmaa valimistulemusi.

70-aastane Beckenbauer oli toona korralduskomitee president. Koos jalgpallilegendiga on uurimine algatatud veel Hans-Rudolf Schmidti, Theo Zwanzigeri ning Wolfgang Niersbachi vastu.

Niersbach ning Zwanziger on mõlemad endised Saksmaa Jalgpalliliidu presidendid, Schmidt on aga endine alaliidu peasekretär.

«Menetlus on hõlmab süüdistusi nagu pettus, kriminaalne väärjuhtimine, rahapesu ning vara omistamine,» teatas Šveitsi prokuratuur.

Saksamaa väljaanne Der Spiegel väitis möödunud aasta oktoobris, et Saksamaa sai 2006. aasta MM-i korraldusõiguse tänu 10 miljoni Šveitsi frangi suurusele altkäemaksule.

Mais avaldatud Saksamaa Jalgpalliliidu poolt volitatud uurimiskomisjoni tulemused ei välistanud häälteostmise võimalikkust. Beckenbauer ise on aga väiteid eitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles