Belgia koondis vilistati välja, Holland ei saa jätkuvalt jalgu alla

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanlane David Silva (vasakult teine) on äsja palli väravasse saatnud, belglased kurvastavad.
Hispaanlane David Silva (vasakult teine) on äsja palli väravasse saatnud, belglased kurvastavad. Foto: SCANPIX

Belgia jalgpallikoondis, kes asub maailma edetabelis teisel kohal, ent piirdus suvisel EM-finaalturniiril veerandfinaaliga, jäi uue peatreeneri Roberto Martinezi debüütmängus 0:2 alla Hispaaniale.

Hispaanlaste mõlemad väravad lõi Brüsselis peetud maavõistlusmängus poolkaitsja David Silva. Algavas MM-valiktsüklis Eestiga samasse alagruppi kuuluv Belgia vahetas pärast EM-finaalturniiri peatreenerit, kui Marc Wilmotsi töökoha võttis üle 43-aastane Roberto Martinez. Kevadel Evertonist hundipassi saanud hispaanlase debüütmäng kodumaa koondise vastu lõppes aga sellega, et belglased saadeti väljakult minema vilekoori saatel. Koduväljakul suudeti teha vaid üks raamide vahele läinud pealelöök.

Kuidagi ei saa oma mängu käima ka EMilt sootuks eemale jäänud Hollandi koondis, kes kaotas kodus 1:2 Kreekale. Sarnaselt belglastele Eestiga samasse valikgruppi kuuluv Kreeka jäi küll Georginio Wijnaldumi tabamuse järel kiirelt kaotusseisu, kuid peagi vastas Kostas Mitroglou ja veerand tundi enne mängu lõppu lõi võiduvärava APOELi ridades klubijalgpalli mängiv Giannis Gianniotas. Holland on nüüd järjest kaotanud koguni viis kodus peetud kohtumist, viimati juhtus see 1993. aastal.

Eesti alagrupikaaslastest mängis eile õhtul ka Gibraltar, kes pidi võõrsil tunnistama värske Euroopa meistri Portugali 5:0 paremust. Skoor kasvas suureks siiski alles viimase paarikümne minutiga, kui Nani kahele tabamusele lisasid väravad Joao Cancelo, Bernardo Silva ja Pepe.

Foto: MICHAEL KOOREN/REUTERS
Foto: MIGUEL RIOPA/AFP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles