Rio olümpiavõitja raskest kooliajast: minu ainsaks sõbraks oli küülik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pernille Blume
Pernille Blume Foto: ODD ANDERSEN/AFP

Rio olümpiamängudel 50 meetri vabaltujumises kuldmedali võitnud taanlanna Pernille Blume avalikustas kohalikule meediale, et oli noorena kiusamise ohver.

22-aastane ujuja meenutas Radio 24syv-le antud intervjuus rasket kooliaega. «Mul oli koolis väga raske. Ma ei olnud kunagi selline musterõpilane. Pikad trennid väsitasid mind ning jäin tihti klassis magama,» sõnas Blume.

«Ma ei tundnud kordagi, et sulanduksin klassikaaslastega kokku. Tundsin, et mind kiusatakse. See ei olnud verbaalne kiusamine. Keegi ei tulnud minu juurde ja ei öelnud mulle halbu asju näkku, kuid kogu see atmosfäär oli selline, et keegi ei huvitunud minust,» jätkas taanlanna kooliaja kirjeldamist.

Ühel hetkel sai Blumel sellest küllalt ning ta läks õpetaja juurde. «Ütlesin õpetajale, et ma ei suuda seda enam taluda ning jooksin koju oma küüliku juurde. Ma armastasin teda väga ning ta oli minu ainus sõber.»

Lõpuks vahetas Blume kooli ning ta leidis endale samuti ujumist harrastavad sõbrad. Blume ütles, et kõik läbielatu oli kuldmedalit väärt. Taanlanna võitis Riost ka 4x100 meetri kombineeritud teateujumise pronksi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles