Eesti paraolümpiakoondis asus Rio poole teele

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SIRLY TIIK.
SIRLY TIIK. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna asus meie sportlastest Rio paraolümpiamängudele teele kergejõustiklane Sirly Tiik, kelle jaoks on tegemist kolmandate paraolümpiamängudega. Ülejäänud koondise liikmed asuvad teele loetud päevade jooksul.

Tiigil on ette näidata 2000.aasta Sydney paraolümpiamängudelt odaviskes võidetud kuldmedal, mis tähistas ühtlasi ka võistlusklassi F20 maailmarekordit, ning kõrgushüppes ja kuulitõukes saavutatud pronksmedal. Rios on eestlanna võistlusalaks kuulitõuge, mille finaalvõistlus toimub 10.septembril Eesti aja järgi kell 16.53.

Oma esimestel paraolümpiamängudel osalev pararattur Mari-Liis Juul lendab Riosse mõned päevad hiljem, 7.septembril. Juul võistleb Rios para-jalgratta maanteesõidus, kus tema võistlusklassiks on C5. Tema sõidud leiavad aset 14.septembril Eesti aja järgi kell 14.00 ning 17.septembril Eesti aja järgi kell 15.35.

Eesti koondislastest viimasena lahkub kergejõustiklane Egert Jõesaar, kes asub teele 11.septembril. Paraolümpiamängude debütandi võistlusalaks on kettaheide, kus tema võistleb liikumispuudega sportlaste klassis F44. Jõesaare kettaheite finaal toimub 16.septembril Eesti aja järgi kell 23.57.

Meie delegatsioonist asusid esimesena teele paraolümpiakoondise ujujad, kes lahkusid Eestist 30.augustil.

Paraolümpiamängud Rio de Janeiros toimuvad 7.-18.septembrini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles