Venemaa võitis laskesuusa MMi korraldusõiguse, Norra pole rahul (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sergei Fadeichev/Sergei Fadeichev/TASS

2021. aasta laskesuusatamise MM toimub Venemaal Tjumenis. Norra laskesuusatamise juhi Erlend Slokviki sõnul on otsus skandaalne.

Koos Tjumeniga kandideerisid MMi korraldusõiguse eest veel Tšehhi linn Nove Mesto ning Sloveenia piirkond Pokljuka. Slokviki sõnul on mõeldamatu, et ajal kui Rahvusvaheline Olümpiakomitee otsustas Venemaa sportlased olümpialt suures osas eemale jätta, antakse neile mõne suurvõistluse korraldusõigus.

«Oleme sügavalt pettunud. Venemaa on hetkel uurimise all ning neile määratakse MMi korraldusõigus. Pooled delegaadid ei saa aru, mida see laskesuusatamise mainele teeb. Skandaal on tõsiasi,» kirjutas Slokvik Facebookis. Väljaande NRK andmetel hääletas Tjumeni poolt 49 delegaadist 25. «Lääne-Euroopa saab aru, et see ei tee laskesuusatamisele head,» jätkas Slokvik, kelle sõnul hääletas Venemaa poolt mitu Ida-Euroopa ning Aasia väikeriiki.

2020. aasta MM toimub Itaalias Antholzis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles