Eesti tipud on Tartu rallil taas stardis, Postimees näitab otsepilti

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egon Kaur.
Egon Kaur. Foto: Ray Põder

Septembri viimasel nädalavahetusel, 23.-24. septembril, sõidetakse Eesti autoralli ja DMACK Trophy meistrivõistluste viies etapp Tartu Rally. Järjekorras kolmandale Tartu Rally rallile registreerimine on täies hoos ning registreerujate hulgas on ka pea kogu Eesti autoralli N-rühma paremik eesotsas meistrivõistluste liidrite Egon Kauri ja Silver Simmiga (Mitsubishi Lancer Evo IX). 

Pärast vahele jäänud Tallinna rallit on taas stardis Rainer Aus – Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer Evo IX). Hooaja kolmanda meistrivõistluste stardi teevad Roland Murakas – Kalle Adler (Mitsubishi Lancer Evo X) ning teise Kaspar Koitla – Andres Ots  (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Tartu Rally 2016 üldvõitjaid ootavad lisaks võidukarikatele Samsungi televiisorid ning kõikide võistlusklasside esikohti autasustatakse Woochi poolt välja pandud spetsiaalselt Tartu Rally jaoks valmistatud käekelladega. Uuendusena on tänavusel Tartu Rallyl rallisõitjatele neljapäevaõhtune ühine õhtusöök ning võistluse pidulik lõpetamine toimub ööklubis Vabank.

Järjekorras kolmas Tartu ralli, mis sõidetakse Tartumaa ja Põlvamaa teedel, saab alguse traditsiooniliselt Tartus Raekoja platsil, kui reedel, 23. septembril kell 17.00 sõidab esimene võistlusauto stardipoodiumile. Reedel sõidetakse kolm kiiruskatset, nende hulgas ka Tartu laululava publikukatse.

Laupäeval, 24. septembril sõidetakse Tartu rallil üheksa kiiruskatset, mille hulgas on uuendusena ka Põlvamaa rahva poolt kauaoodatud Põlva linnakatse. Tänavuse ralli punktikatseks on SS12 Penetron (17,52km). Ühtekokku läbitakse kahe võistluspäeva jooksul 125,25 katsekilomeetrit ning võrreldes möödunud aastase võistlusega on uuenenud koguni 55% võistlustrassist.

Tartu Rally 2016 kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasulised. Kahepäevane rallipass, mis tagab pääsu kõigile soovitud kiiruskatsetele, maksab täiskasvanutele 10 eurot ja katse üksikpilet 5 eurot. Rallipasse saab soetada rallinädalal Põlva, Võru ja Lõunakeskuse Euronicsi kauplustest.

Alla meetri mehed pääsevad ralliraja äärde tasuta. Ralli meeneid (särke, kruuse) saab osta ralli nädalal Tartu Näituste messikeskuses asuvast ralli hooldusalast. Tartu Rally 2016 võistlejate nimekirja, katsete kaardid jpm leiab ralli nädala kolmapäeval ilmuva Autolehe vahelt, mis on saadaval ajakirjanduse müügipunktides üle Eesti.

Koostöös Postimehe ja Baltic Broadcastinguga jõuab rallifännideni live pilt ka Tartu Rally avamis- ja finišipoodiumist Tartu Raekojaplatsilt ning samuti saavad fännid jälgida otsepildis ka kolme kiiruskatset - SS6 Põlva linnakatse ja SS11/12 Tehnikarent/Penetron.

Ralliraadio on Ring FM, mis levib Tartu sagedusel 104,7 ning Põlva ja Võrumaal 101,7 MHz. Stuudios tervitavad rallifänne Marek Lindmaa ja Margus Kiiver ning katselõpu intervjuusid toovad kuulajateni Gunnar Siiner ja Mikk Saarela.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles