MM-valiksarja mängu tabas kokkuleppemängu skandaal

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
El Salvadori jalgpallikoondis
El Salvadori jalgpallikoondis Foto: MARVIN RECINOS/AFP

El Salvadori jalgpallikoondise mängijad avaldasid täna pressikonverentsil, et neile pakuti MM-valiksarja kohtumise eel Kanadaga altkäemaksu.

Pressikonverentsil mängisid El Salvadori koondislased ette helisalvestise, kus üks mees käis neile välja erinevad variandid, kuidas kokkulepe saavutada. Näiteks oleksid mängijad teeninud 30 dollarit minutis võidu eest, 20 dollarit minutis viigi eest ning 15 dollarit minutis 0:1 kaotuse eest.

El Salvadoril endal võimalust järgmisesse ringi edasi pääseda pole, Kanada peab edasipääsu nimel El Salvadori võitma ning lootma, et Mehhiko saab jagu Hondurasest. Sealjuures on Kanda väravate vahe -5, Hondurasel hetkel aga 0. «Terve El Salvadori koondis tuli koos treeneritega meedia ette ning ütles, et neile tehti pakkumine laupäeval. Nad mängisid ette 11-minutilise salvestatud vestluse, kus üks mees pakkus neile erinevate tulemuste eest raha,» rääkis uuriv ajakirjanik Declan Hill BBCle. 

A-alagrupi tabeliseis enne viimast mänguvooru:

Foto: Ekraanitõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles