Kahekordne võrkpalli olümpiavõitja saadeti uhkelt erru

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Dutra Santos (õhus)
Sergio Dutra Santos (õhus) Foto: Jeff Roberson/AP

Brasiilias saadeti pidulikult erru võrkpallimeeskonna vanim liige, 40-aastane libero Sergio Dutra Santos. Tema auks korraldati kaks hüvastijätumängu Portugali meeskonnaga. Kohtuti lageda taeva all jalgpalliväljakul. Kahe päeva peale kokku kogunes pealtvaatajaid üle 70 tuhande.

Kuritibas võitis Brasiilia Portugali 3:0 (17, 13, 16), vaatajaid kogunes 33 730. Pealinnas õnnestus külalistel üks geim võita, kuid protokolli kirjutati Brasiilia võidunumbrid 3:1 (20, -20, 21, 8). Neljas geim lühendati poolte kokkuleppel talumatu palavuse tõttu, mängu jälgis 39 790 silmapaari, kirjutav volley.ee.

Santos võitis oma esimese olümpiakulla 2004. aastal Ateenas ja teise möödunud kuul Rio de Janeiros. Kodulinnas pälvis ta ka väärtuslikuima mängija auhinna. 2008. aastal Pekingis ja 2012. aastal Londonis pidi Brasiilia leppima hõbemedaliga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles