Murray kaotas US Openil viiesetilise maratoni, Williamsile raske võit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: SCANPIX

USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel ehk US Openil pidi meesüksikmägu veerandfinaalis reketid pakkima maailma teine number Andy Murray, kes jäi ligi neli tundi kestnud põnevuskohtumises 6:1, 4:6, 6:4, 1:6, 5:7 alla jaapanlasele Kei Nishikorile.

Tunamullu US Openil finaali jõudnud Nishikori oli seejuures kaotanud Murrayle kaheksast eelmisest omavahelisest kohtumisest seitse. Seekord kaotas Murray esmalt teises setis oma mängurütmi, kui staadioni katus vihmasaju tõttu suleti ja mäng seetõttu ajutiselt peatati, ning ärritus neljandas setis korraldajate peale, kui murdepallil kõlas ootamatult vali hääl väljaku helisüsteemist. Šotlane kaotas seepeale seitse geimi järjest.

Otsustavas viiendas setis pääses Nishikori kahel korral servimurdega ette, kuid Murray võitles end uuesti 5:4 eduseisu. Seisult 5:5 suutis Nishikori aga tema servi murda – kokku nähti mängus 17 servimurret – ning jõudis oma servi hoides karjääri jooksul teistkordselt suure slämmi turniiril poolfinaali.

Murrayl kadus ühtlasi võimalus kerkida kaasaegse tennise ajajärgul neljandaks ning alates 1968. aastast esimeseks meheks, kes on jõudnud samal kalendriaastal kõigi nelja slämmiturniiri finaali. Poolfinaalis on Nishikori vastaseks kas Juan Martin del Potro või Stanislas Wawrinka, teises poolfinaalis kohtuvad maailma esireket Novak Djokovic ja prantslane Gael Monfils.

Kei Nishikori jõudis elus teistkordselt suure slämmi turniiri poolfinaali. FOTO: Scanpix
Kei Nishikori jõudis elus teistkordselt suure slämmi turniiri poolfinaali. FOTO: Scanpix Foto: Kathy Willens/AP

Williams kaotas seti

Naiste esireket Serena Williams loovutas esmakordselt sel turniiril seti, kuid suutis viienda asetusega rumeenlannast Simona Halepist siiski 6:2, 4:6, 6:3 jagu saada. Seejuures juhtis Halep otsustavas setis 3:1, ent seejärel võitis turniiri kuuekordne tšempion Williams järjest viis geimi.

Poolfinaalis on Williamsi vastaseks 24-aastane tšehhitar Katerina Pliskova, kes oli veerandfinaalis 6:2, 6:2 parem Horvaatiat esindavast Ana Konjuhist. Suure slämmi turniiril esmakordselt nii kaugele jõudnud Pliskova ei loovutanud mängu jooksul kordagi oma servi ning kulutas 18-aastase horvaatlanna alistamiseks vaid 57 minutit. Teises poolfinaalis kohtuvad taanlanna Caroline Wozniacki ja maailma teine reket, sakslanna Angelique Kerber.

Serena Williams liigub karjääri 23. suure slämmi turniirivõidu poole. FOTO: Scanpix
Serena Williams liigub karjääri 23. suure slämmi turniirivõidu poole. FOTO: Scanpix Foto: Charles Krupa/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles