Matti Nykänen kahetseb elus tehtud vigu: strippariks poleks pidanud hakkama

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Matti Nykänen.
Matti Nykänen. Foto: SCANPIX

Soome suusahüppetäht Matti Nykänen räägib uues dokumentaalfilmis «Matti Nykänen: oma sõnadega» sellest, mida ta oma senise värvika elu jooksul kõige rohkem kahetseb.

Üks niisugustest asjadest on rahapuuduses Järvenpääl strippariks hakkamine. «Selle asjaga ei läinud nii, nagu ma oleksin tahtnud. Ei teadnud, et asi jõuab nii kaugele ja minust tehakse strippar. Ma ju pole seda,» meenutab Nykänen filmis, mis esilinastub esmaspäeva õhtul. «Seda häbenen tõesti. Ja rahaliselt ei saanud ka mitte s*ttagi.»

Samuti ei kuulu Nykäneni ilusaimate hetkede sekka vangi sattumine – 2004. aastal saadeti ta elukaaslase ründamise eest kaheks aastaks ja kaheks kuuks trellide taha. «Tunnistan oma vigu, neid on ikka olnud. Olen selle eest karistuse saanud. Inimene teeb vigu, ükski inimene ole eksimatu,» mõtiskleb Nykänen filmis. «Ei saa öelda, et vangistus kindlasti mõistuse pähe paneb, aga mulle küll pani. Kui sellest õppida, võib öelda, et see oli õige. Aga mul on väga häbi selle üle, et asjad üldse nii kaugele jõudsid.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles