Kas Kontaveit pääseb Hispaania vastu mängima?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tennisenaiskonna kapten Andrei Luzgin ja Kaia Kanepi.
Eesti tennisenaiskonna kapten Andrei Luzgin ja Kaia Kanepi. Foto: Mihkel Maripuu

Nädalavahetusel Föderatsiooni karikasarja Maailmaliiga II grupis Hispaaniaga kohtuva Eesti tennisenaiskonna kapten Andrei Luzgin ei soovinud enne ametlikku loosimist avaldada, kes üksikmängudes Eesti eest platsile lähevad.


«Enda jaoks olen otsuse juba teinud, aga naiskond seda ei tea,» sõnas ta kavalalt muiates. «See pole mingi saladus, lihtsalt reeglid on sellised, et pean oma otsuse avaldama loosimisel.»

Kui selles pole kahtlust, et üheks üksikmängijaks on Eesti esinumber Kaia Kanepi (WTA 17.), siis teise numbri kohale pretendeerivad nii eelmisel nädalavahetusel Tallinnas karjääri esimese ITFi turniiri võitnud Anett Kontaveit (WTA -), seni Eesti teine reket olnud Maret Ani (WTA 527.) kui ka Margit Rüütel (WTA 442.).

«Eks neid spekulatsioone on igasuguseid olnud, mina igatahes olen valmis mängima,» sõnas Ani, kes on küll paranenud teda pikka aega kimbutanud randmevigastusest, ent kellele nüüd teeb valu põlv. «Eks olenebki, kuidas põlvega on. Isiklikult pean ennast paarismängus vajalikuks, seal on jooksmist vähem ja selle kannataksin kindlasti ära.»

Esimest korda Fed Cupi naiskonda valitud Kontaveit kinnitas samuti, et sooviks oma debüüdil ka üksikmängus väljakule pääseda. «Olen väga elevil,» tunnistas ta. «Aga ma pole hakanud Andreile peale käima, mis seal ikka pinnida, saan siis teada kui teisedki.»

Ka Kontaveit pole vigastustest prii – talle teeb valu parema käe küünarnukk. «Kui enne korralikult soojaks teen, ei tohiks see mängimist segada,» uskus ta. «Tunnen, et olen praegu oma senise karjääri parimas vormis, lisaks olen oma mängu agressiivsemaks muutnud.»

Teatavasti vigastas Kanepi mullu sügisel vasaku käe küünarnukki, ent oma sõnul on ta vigastusest paranenud ja käega enam probleeme pole. Rüütlile teeb muret valutav selg, kuid ka tema väitis, et saab sellest hoolimata mängida.

«Väikesed vigastused käivadki tippspordiga käsikäes,» arvas Luzgin. Kes siis ikkagi Eesti eest nädalavahetusel mängima hakkavad, selgub täna kell 13 algaval loosimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles