Neli kullajahtijat alustavad nelja punkti sees neljandat ringi

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Nõmme Kalju -  FC Flora Hiiu staadionil. Damiano Quintieri, Nikita Baranov ja Artur Valikajev.
FC Nõmme Kalju - FC Flora Hiiu staadionil. Damiano Quintieri, Nikita Baranov ja Artur Valikajev. Foto: Mihkel Maripuu

Pärast jalgpalli koondisemängudest tingitud väikest pausi alustab viimast hooajaveerandit kodune Premium liiga, kus sel nädalavahetusel lükatakse käima viimane mängudering. Esinelik mahub seejuures vaid nelja punkti sisse, pinget jagub ka tabeli keskele ning asjad pole veel päris selged tabelipõhjaski. Põnevaimas mängus kohtuvad Flora ja Nõmme Kalju, liider Infonet võõrustab Sillamäe Kalevit ja Levadia jahib kättemaksu Narva Transi vastu. Linnameeskondade duellis on vastamisi Paide ja Pärnu, Tartu Tammeka võõrustab aga Rakvere Tarvast.

FC Flora – Nõmme Kalju

Laupäeval 10. septembril kell 16.00 Tallinnas Lilleküla staadionil

Mängu näitab otsepildis ETV

Vooru vaieldamatult intriigirohkeim vastasseis rullub publiku ette laupäeval nii ALillekülas kui ka ETV teleekraanil – alles kaks nädalat tagasi põnevusetenduse pakkunud Tallinna FC Flora ning Nõmme Kalju FC ristavad taas piigid. Voor tagasi andis Flora Kalju vastu käest 2:0 eduseisu ning 3:3 viigipunkti päästis neile vaid Gert Kamsi filigraanne karistuslöök kohtumise lõpuminutitel. Kas sellest uskumatust matšist on rohkem jõudu ammutanud Flora või Kalju?

Tabeliseis on ütlemata põnev – 27 mängu pidanud Flora seisab 56 punktiga kolmandal pulgal, sama palju punkte on ka tabeli teisel Levadial. Kalju on kahe vähempeetud mängu juures kogunud neist silma vähem. Tabeli esimesest Infonetist, kel kirjas 26 kohtumist, jäävad Flora ning Levadia maha aga kolme punktiga. Tiitlisaatus on lahtine ning iga mäng kulla hinnaga! Märkimist väärib tõsiasi, et sel hooajal pole tiitlikaitsja Flora veel Kaljut võitnud – märtsis kaotati 0:2, mais mängiti välja 0:0 viik.

Flora peatreener Argo Arbeiter: «Koondisepaus enne laupäevast derbit teeb muret ja rõõmu korraga. Hea meel on, et nii paljud meie mehed on koondistes, aga trennides on olnud sellevõrra vähem mehi. Hakkama tuleb aga saada igas olukorras ja mänguks valmistume tõsiselt ja mängupäeval mingit allahindlust ei tule. Kutsun publikut tribüünidele, mäng tuleb hea ja kõik, kes vaatama tulevad, saavad kindlasti hea emotsiooni osaliseks!»

Flora ründaja Rauno Alliku: «Tulemas on mõlema jaoks väga tähtis mäng. Meil on võitu vaja kui õhku. Peame kaitses tegutsema paremini kui viimane mäng ja rünnakul olema sama teravad kui viimastel mängudel. Kodupubliku toetus on meile väga tähtis ja ootame taaskord tribüünidelt häälekat kaasaelamist!»

Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Arvan, et meid ootab ees põnev ja raske mäng nagu see oli Hiiul. Proovime vältida enda tehtud vigu ja anname endast kõik, et kolm punkti koju tuua.»

Kalju ründaja Tarmo Neemelo: «Mäng tuleb raske, kuid kindlasti tahame võiduga koju tulla. Ootame kõiki Kalju toetajaid mängule!»

Gert Kamsi karistuslöök lõpetas Flora ja Kalju viimase kohtumise 3:3 viigiga. FOTO:
Gert Kamsi karistuslöök lõpetas Flora ja Kalju viimase kohtumise 3:3 viigiga. FOTO: Foto: Mihkel Maripuu

POSTIMEHE TELEMÄNG

Paide Linnameeskond – Pärnu Linnameeskond

Reedel 9. septembril kell 18.00 Paide linnastaadionil

Premium liiga viimase ringi kuulutavad avatuks kaks linnameeskonda – Paide võõrustab koduväljakul Pärnut. Samad tiimid kohtusid omavahel ka viimases voorus ning siis võttis Pärnu tänu Henri Hansoni kahele ning Toomas Pendi ühele tabamusele mõneti üllatusliku 3:1 võidu. Üllatuseks võib seda nimetada seetõttu, et senise hooaja kahes esimeses omavahelises mängus said keskeestlased vastavalt 4:0 ning 3:0 võidud.

Hetkel asub Paide 32 punktiga 6. kohal. Neist täpselt poole vähem punkte kogunud Pärnu paikneb tabeli eelviimasel astmel.

Paide juhendaja Meelis Rooba: «Paide alustab hooaja viimast veerandit, kus vastaseks on Pärnu Linnameeskond. Viimane omavaheline mäng näitas, et kui alahindame vastast, siis saame kohe karistada. Usun, et meeskond on mänguks valmis ja saame kodupublikule näidata, milleks võimelised oleme!»

Paide poolkaitsja Lauri Varendi: «Jälle vastaseks Pärnu, kellele eelmise kohtumise enda rumalate vigade tõttu kaotasime. Seekord tuleb olla terve mäng täielikult keskendunud, vigu vältida ja enda mängu peale suruda, sedasi tuleb ka võit. Kindlasti soovime kodumängul fännidele ilusat jalgpalli pakkuda ja võidu koju jätta!»

Pärnu peatreener Marko Lelov: «Algamas on Premium liiga viimane ring. Kõik mängivad veel korra omavahel läbi ja selgitavad tabeliseisu. Võtame mängu korraga ja anname endast maksimumi.»

Pärnu ründaja Henri Hanson: «Loodetavasti mõjus väike paus meile hästi ning suudame Paide vastu head mängu näidata. Kui me mängime sama hingestatult ja tahtejõuliselt nagu eelmine kord Paide vastu, siis on meil suur võimalus jälle võita.»

Paide Linnameeskond on seni toetunud paljuski Vjatšeslav Zahovaiko väravatele. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja/ Scanpix
Paide Linnameeskond on seni toetunud paljuski Vjatšeslav Zahovaiko väravatele. FOTO: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja/ Scanpix Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

POSTIMEHE TELEMÄNG

Tallinna Levadia – Narva Trans

Laupäeval, 10. septembril kell 18.00 Tallinnas Kadrioru staadionil

Levadial on Transiga klaarida värske võlg, sest kaks nädalat tagasi jäädi võõrsil piirilinlastele 1:2 alla ja loovutati olulisi punkte. Trans on tänavu olnud Levadiale raske vastane, sest ka märtsis pidid tallinlased võõrsil 1:1 viigi nimel kõvasti vaeva nägema, mai alguses võideti aga kodus minimaalse skooriga 1:0.

Liigatabelis jääb Levadia tabelijuhist Infonetist maha kolme punktiga, Floraga ollakse ühel pulgal ja Nõmme Kaljust punktiga ees. Samas on Kaljul peetud Infonetist üks ja Florast-Levadiast kaks mängu vähem. Trans on kerkinud tabelis aegamööda aina kõrgemale ja võib unistada isegi viiendast kohast, millest jäädakse praegu kaheksa punkti kaugusele. Paide ja Tartuga käib aga punkt-punkti heitlus, üheksandal kohal olevast Pärnust on juba 14 punkti kaugusele rebitud.

Transi poolel jäävad kollaste kaartide tõttu mängust eemale Kirill Nesterov ja Igor Ovsjannikov.

Tartu Tammeka – Rakvere Tarvas

Reedel 9. septembril kell 19.00 Tartus Tamme staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Tammeka on senise hooaja jooksul teinud Rakvere Tarva vastu puhta töö, kõigis omavahelistes kohtumistes on läänevirulased alistatud. Kui aasta esimeses kohtumises läks Tammeka koduväljakul 3:0 juhtima ning võttis lõpuks 3:1 võidu, siis ülejäänud kaks kohtumist on ülikoolilinlastele suuremat peavalu valmistanud. Juunis tõi tartlastele võõrsilt 1:0 võidu Kristjan Tiiriku 70. minuti värav, eelmises voorus võeti taas 3:1 võit, kuid kuni 87. minutini seisid Rakvere linnastaadioni tablool 1:1 viiginumbrid. Tartlaste lõpuspurdis olid osalised Tiirik ning suvine täiendus Sander Kapper.

Kas seekord peab tabelisse vaid kaks punkti kogunud Tarvas lõpuni vastu või käib Tammeka jõud neist taas üle? Millist mõju avaldab tõenäoliselt oma Tarva debüüti tegeva koondise puurivahi Marko Meeritsa lisandumine? Rakvere poolt peab mängu kollaste kaartide tõttu vahele jätma kaitsja Mihkel Gull.

Tammeka juhendaja Indrek Koser: »Rakvere on jõudnud võrreldes eelmise mänguga oma ridu täiendada ja hankinud koondisekogemust juurde. Meie ei saa sellest ennast häirida lasta ja peame keskenduma oma asjadele, et saada punktilisa ja püsida konkurentsis kohtadele kaheksandast kõrgemal.»

Tartu keskkaitsja Jürgen Lorenz: «Algab selle hooaja viimane ring ning teist korda järjest on vastaseks Rakvere, seekord kodupubliku ees. Oleme see hooaeg neid kolm korda võitnud, tuleb see neljas võit ka ära võtta! Loodan, et viimases ringis tuleb meid toetama palju inimesi ning meie omalt poolt üritame neile pakkuda atraktiivset jalgpalli!»

Rakvere peatreener Urmas Kirs: «Koondisepaus on läbi ja mehed on saanud mängudest korralikult taastuda. Loodame, et see andis meestele piisavalt värskust ja jõudu pingutamaks punktide eest.»

Tarva kaitsja Elar Tovstik: «Hooaja lõpp läheneb hirmutava kiirusega ning peame reedel kindlasti tegema kõik endast oleneva, et tabelisse punkte saada.­»

Tammeka röövis viimati Tarvalt punktid alles lõpuminutitel. FOTO:  Marianne Loorents/ Virumaa Teataja
Tammeka röövis viimati Tarvalt punktid alles lõpuminutitel. FOTO:  Marianne Loorents/ Virumaa Teataja Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Infonet – Sillamäe Kalev

Laupäeval 10. novembril kell 13.00 Tallinnas Infoneti Lasnamäe staadionil

Mängu näitab otsepildis portaal jalgpall.ee.

Infonetil oli kahe nädala eest suurepärane võimalus oma edu liigatabeli tipus veelgi kasvatada, kui Levadia pidi leppima kaotusega ning Nõmme Kalju ja Flora mängisid omavahel viiki. Sillamäe vastu ei suudetud aga headest võimalustest hoolimata väravat lüüa ja lõppseisuks jäi 0:0 – Kalev on sel hooajal endiselt ainus meeskond, keda Infonet pole suutnud kordagi võita. Kõik kolm senipeetud kohtumist on lõppenud viigiga, neist kahes viimases pole väravaid löödud.

Liigatabelis edestab Infonet lähimaid jälitajaid Levadiat ja Florat kolme punktiga ning on neist lisaks ka mängu vähem pidanud. Sillamäe on viiendal kohal ja esinelikust tervelt 17 punkti kaugusel, kuid samas edestatakse ise lähimat jälitajat Paidet kuue punktiga. Liigamängude vahepeal tuli Sillamäel üle elada valus lüüasaamine, kui Evald Tipneri karikasarjas kaotati võõrsil 0:1 esiliiga liidrile Viljandi Tulevikule ja langeti konkurentsist.

Infoneti peatreener Aleksandr Puštov: «Kolm eelmist mängu Sillamäega lõppesid viigiga. Püüame lõpetada seda traditsiooni ja võita.»

Infoneti poolkaitsja Roman Sobtšenko: «Mida lähemale jõuab hooaja lõpp, seda hinnalisemaks muutub iga võidetud punkt. Mängime kodus oma fännide toetusel, mis annab meile täiendavat motivatsiooni. Nagu alati lähme võitma!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles