Hannes Soomer suundub motoringrajas kõrgemasse MM-klassi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer
Hannes Soomer Foto: msport.ee

Hannes Soomer, hetke kiireim noor Eesti motoringrajasõitja, kes sel hooajal on regulaarselt tõusnud Euroopa juunioride karikasarja poodiumile, osaleb wildcard sõitjana supersport klassi Saksamaa, Prantsusmaa ja Hispaania MM-etappidel. 

Lahkumine Euroopa juunioride karikasarjast ei olnud Soomerile kerge, kuna hetkel hoiab ta sarjas teist kohta, olles liidrist Mika Perez'ist vaid 10 punkti kaugusel. 

«Raske on Euroopa juunioride karikasarjast lahkuda, kui selja taga on nii suurepärane hooaeg,» kommenteeris Soomer. «Kuid osalemine kõrgemas klassis on minu jaoks prioriteet. Konkurents superspordis on tohutu, kuid juunioride sarjast tulles olen selleks valmis. Otsuse võtsime vastu ühiselt koos toetajate, Attila ja Kallio meeskonnaga, ning eesmärgiks on valmistuda 2017. aasta supersport klassi maailmameistrivõistlusteks. Kolm wildcard etappi sel aastal annavad hea ettekujutuse sellest, mis on meie positsioon ning mida meil tuleb teha selleks, et olla järgmisel aastal tippkonkurentsis.» 

«Euroopa juunioride karikasari oli minu jaoks suurepärane koht, kus sõitjana, aga ka isiksusena areneda,» lisas Soomer, kes soovitab selles sarjas rahvusvahelises konkurentsis alustada ka teistel noortel võidusõitjatel.

«Loomulikult on meil kahju, et Hannes WIL Sport Euroopa juunioride karikasarjast lahkub, kuid meil on väga hea meel, et tal avaneb võimalus supersport sarja proovida. Hannes on alati olnud eeskujulik võidusõitja nii rajal kui selle kõrval, ta on väga andekas ning nii tema kui ta meeskonnaga on olnud suur rõõm koostööd teha. Soovime talle tema järgmisel karjääri etapil edu ning oleme kindlad, et temas on veendumust ülitiheda konkurentsiga supersport 600 klassis edu saavutada,» kommenteeris Gerry Bryce, Euroopa juunioride karikasarja juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles