Froome tegi Vueltal ülivõimsa eraldistardi ja vähendas Quintanaga oluliselt vahet

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Froome tänases eraldistardis.
Chris Froome tänases eraldistardis. Foto: JOSE JORDAN/AFP

Jalgratturite aasta viimasel suurtuuril oli täna kavas 37 km pikkune eraldistart, mille võitis britt Chris Froome (Sky) ajaga 46.33. Froome on kokkuvõttes endiselt teisel kohal ja kaotab kolumblasele Nairo Quintanale (Movistar) ühe minuti ja 21 sekundiga.

Quintana piirdus täna 11. kohaga ja kaotas Froome'ile enam kui kahe minutiga. Froome'ile järgnes täna hispaanlane Jonathan Castroviejo (Movistar), kes kaotas britile 44 sekundiga. Kolmas oli rootslane Tobias Ludvigsson (Giant-Alpecin), jäädes Froome'ile alla 1.24.

Kuigi Quintana on kaks etappi lõppu endiselt suurfavoriit Vuelta üldvõidule, siis mingi šanss võib Froome'il veel olla. Homme sõidetakse 193,2 km pikkune etapp, mille lõpetab kõige raskema kategooriaga tõus. Soojenduseks võetakse neli teise kategooria tõusu. Pühapäevane viimane etapp enam suuri muutusi kaasa ei too, nii et võitja selgub just homme.

Kolmandaks tõusis kokkuvõttes hispaanlane Alberto Contador (Movistar), aga tema kaotab Froome'ile 3.43.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles