Iltalehti: Andrus Värniku advokaat lubas odamehest raamatut kirjutava ajakirjaniku vangi saata

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Värnik
Andrus Värnik Foto: Toomas Huik

Soome väljaanne Iltalehti meenutab odaviske maailmameistri Andrus Värniku spordikarjääri ja allakäiku. Muuhulgas tuuakse avalikkuse ette seik selle kohta, miks jäi kirjutamata spordimehest rääkiv raamat.

Iltalehti veebikülje spordirubriigis kiirelt loetavaimaks kerkinud artiklis tuletatakse meelde, et 2005. aastal tulemusega 87.83 Helsingis MM-kulla võitnud Värniku karjäär ei kulgenud seejärel soovitud suunas. Järgnesid terviseprobleemid, lisaks sai Värnik endise sõbratari ründamise eest kahe ja poole aasta pikkuse tingimisi vanglakaristuse. Kõik tipnes kaks aastat tagasi sellega, et kohus määras Värnikule alkoholismiravi.

Iltalehti kinnitusel on Värnik nüüdseks, kui tingimisi määratud karistus hakkab lõppema, oma elu joonele saanud – käinud talle määratud ravil ja suutnud alkoholist hoiduda. Mullu septembris osales ta heitjate seeriavõistlustel väljaspool arvestust taas odaviskes ja sai kirja tulemuse 69.87.

Iltalehti kirjutab, et kui võidupreemiad olid kulutatud, pidi Värnik maha müüma oma maja ja kolima ema juurde. Vahepeal töötas ta ka Soomes ehitustöölisena, kuid sellelegi ametile tõmbas kriipsu peale alkoholiprobleem, sest Värnik olevat kangemat kraami tarvitanud ka tööajal, väidab väljaanne.

Endise spordikangelase elukäigus on ainest filmi või romaani jaoks ning Iltalehti väitel olevatki üks Eesti ajakirjanik hakanud viimast ka kirjutama. Värniku poole pöördudes võttis temaga aga nädal hiljem ühendust odaviskaja advokaat, kelle sõnum olevat olnud ühene: «Kui see raamat peaks ilmuma, lähed vangi.» Sestap ei ole romaanist tänaseni asja saanud, väidab Iltalehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles