Fotod: poksimaailma kõige ohtlikum mees jätkas hävitustööd

Madis Kalvet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Praegu maailma üheks paremaks tegevpoksijaks peetav Gennady Golovkin jätkas enda võidumarssi, kui ta alistas eile hilisõhtul keskkaalu WBC, IBFi ja IBO tiitlimatšis Londonis brittide ässa Kell Brooki. 

34-aastane Kasahstani äss on praeguseks tõusnud paljude hinnangul kõige ohtlikumaks meheks poksiringis ning selle tunnistuseks on ta võitnud enda karjääri jooksul kõik 36 matši ning neist 33 nokaudiga. Seejuures on ta nokaudiga alistanud 23 viimast vastast.

Pääsu ei olnud ka Brookil, kelle treener lehvitas viiendas raundis valget rätikut ja sellega teenis Golovkin võidu tehnilise nokaudiga.

Vastast rünnakule kutsunud Brook sai kõvasti klobida ning matši järel viidi ta purunenud parema silmakoopa tõttu koheselt haiglasse. Ekspertide hinnangul oleks tõenäoliselt Brooki karjäär selle matšiga lõppenud, kui ta oleks heitlust jätkanud.

Suure palgapäeva nimel tavapärasest kõrgemas kaalukategoorias võistelnud Brook oli senise karjääri jooksul tunnistanud ainult võite. 30-aastase briti arvel on nüüd profina 36 võitu (25 nokaudiga) ning 1 kaotus.

Juba 8-aastaselt Kasahstani linna Karagandõ tänavatel täismeestega jõudu katsunud Golovkinist on praeguseks saanud poksimaailma üks suuremaid tähti, kellega paljud ässad ei julgegi ringis vastamisi minna.

Praegu soojendatakse ette aga pinnast, et pidada lähiaastatel suur rahamatš Golovkini ja mehhiklase Canelo Alvareze vahel. Matši oodati juba sel aastal, kuid 26-aastasel Alvarezel on veel aega ning tõenäoliselt tuleb Golovkinil tõeliselt suurt palgapäeva oodata veel aasta või kaks.

Alvarez tuleb omakorda ringi juba järgmisel nädalal, kui ta kohtub 17. septembril Texases briti Liam Smithiga.

Tõenäoliselt on järgmine korralik matš ees ootamas ka Brooki, kes võib nüüd vastamisi minna kaasmaalase Amir Khaniga. Khan kaotas viimati kuuenda raundi nokaudiga just Alvarezele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles